Veliki interes srednjoškolaca i posjećenost Dana otvorenih vrata održanog 3. veljače 2023. godine na EFZG-u

U petak, 3. veljače 2023. godine održan je Dan otvorenih vrata u organizaciji Odbora za suradnju sa srednjim školama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Fakultet je posjetilo više od 600 srednjoškolaca. Iznimno velika posjećenost potvrđuje kako srednjoškolci prepoznaju kvalitetu i značaj naših studijskih programa. Na EFZG su došli srednjoškolci iz Zagreba, ali i iz drugih dijelova Hrvatske. S našim studentima su prošetali po fakultetu, čuli njihova iskustva studiranja te sjeli u fakultetske klupe i zaigrali kviz da vide koliko znaju o ekonomiji.
 
Na središnjem događanju srednjoškolce je pozdravila dekanica fakulteta, izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, te ih je upoznala s radom fakulteta i studijskim programima koje EFZG izvodi. Suzana Karabaić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju, im je predstavila mogućnosti studentske razmjene. Sve o stručnim praksama i mogućnostima zapošljavanja predstavila im je Paulina Lučić, voditeljica Ureda za savjetovanje i razvoj karijera.
 
Zatim je slijedila zanimljiva panel rasprava s bivšim i sadašnjim studentima EFZG koji su podijelili svoje iskustvo studiranja te ispričali kako im je znanje stečeno na EFZG pomoglo u razvoju karijere. Panel je moderirala Marina Ercegović, a u panel raspravi sudjelovali su: Tomislav Pacakvoditelj odjela komunikacija Hrvatskog nogometnog saveza; Marija KlaićSenior Marketing Manager u OPEL Europe; Andrej Hanzirvoditelj odjela inovacija i projekata u Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije; Goran Belošević, izvršni direktor menadžerske agencije Gema produkcija, direktor nabave i prodaje Music Shop No1, menadžer grupe Pravila igre; Mira Krpan, doktorica znanosti i izvanredna profesorica na EFZG i Adrian Poznićstudent EFZG, nacionalni dopredsjednik Hrvatske akademske zajednice.
 
Druženje u Kongresnoj dvorani završeno je mini koncertom grupe Pravila igre te prigodnom zakuskom.