Velika posjećenost Dana otvorenih vrata EFZG-a održanog 2.2.2024. potvrđuje kako srednjoškolci prepoznaju kvalitetu i značaj naših studijskih programa

U petak, 2. veljače 2024. godine održan je Dan otvorenih vrata u organizaciji Odbora za suradnju sa srednjim školama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Dan otvorenih vrata EFZG-a ponovno je privukao veliki broj srednjoškolaca i potvrdio njihov interes za studijske programe koje Fakultet nudi. Fakultet je posjetilo preko 500 srednjoškolaca iz 30-ak srednjih škola iz Zagreba, ali i iz drugih dijelova Hrvatske (Bjelovar, Dugo Selo, Ivanić Grad, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Samobor, Sesvete, Velika Gorica, Vrbovec, Zabok, Zaprešić…). S našim studentima su prošetali po Fakultetu, čuli njihova iskustva studiranja, sjeli u fakultetske klupe, zaigrali kviz i pitali sve što ih zanima.
 
Na središnjem događanju srednjoškolce je pozdravila dekanica Fakulteta, prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, te ih je upoznala s radom Fakulteta i studijskim programima koji se izvode na EFZG. Suzana Karabaić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju im je predstavila mogućnosti studentske razmjene dok im je sve o stručnim praksama i mogućnostima zapošljavanja predstavila Maja Mažar, karijerna savjetnica Ureda za savjetovanje i razvoj karijera.
 
Zatim je slijedila zanimljiva panel rasprava s bivšim i sadašnjim studentima EFZG koji su podijelili svoje iskustvo studiranja te ispričali kako im je znanje stečeno na EFZG pomoglo u razvoju karijere. Panel je moderirala Marina Ercegović, docentica na EFZG, a u bogatoj panel raspravi sudjelovali su: Andrea Andrassykolumnistica, spisateljica i influencerica; Nikola Stolnikizvršni direktor Good Game Globala; Paola Borovićprofesionalna sportašica, EFZG doktorandica; Tomislav Globanizvanredni profesor na EFZG i Nikola BarilićEFZG studentica, članica Savjeta najboljih studenata i studentske udruge Financijski klub.
 
Druženje u Kongresnoj dvorani završeno je pitanjima publike i prigodnom zakuskom. 

Zahvaljujemo našim srednjoškolcima na posjeti te im želimo puno uspjeha na maturi!