Potpisan Sporazum o suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, temeljem kojeg se od iduće akademske godine pokreće novi studijski program – Leadership

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, g. Zvonko Milas i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jurica Pavičić, potpisali su Sporazum o suradnji, temeljem kojeg se od iduće akademske godine pokreće novi studijski program posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva.

Riječ je o jednogodišnjem sveučilišnom master studiju „Leadership“ koji se u potpunosti odvija na engleskom jeziku, a okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja. Okvir programa je proširen kroz dodana tematska predavanja te posjete najznačajnijim domaćim i stranim poduzećima i ključnim institucijama u RH.
 
Tom prigodom državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja programa Leadership kao i suradnje s Ekonomskim fakultetom te izjavio: „Ured je sudjelovao u osmišljavanju ovog programa i vjerujem da je pred nama master na koji možemo biti ponosni. Ekonomski fakultet u Zagrebu, zbog svoje akreditacije je globalno konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Hrvatskoj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske.“ 
 
Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Jurica Pavičić kao i voditelj programa prof. dr. sc. DarkoTipurić, također su izrazili zadovoljstvo te naglasili kako je Ekonomski fakultet akreditiran od strane AACSB-a, a kroz ovaj jedinstveni program nastoji biti mjesto integracije studenata iz domovine i izvan Republike Hrvatske.