Održana Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Na Zagrebačkom velesajmu održana je 28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu u razdoblju od 9. do 11. studenoga 2023. godine na kojoj se predstavio i EFZG.
U četvrtak, 9. studenoga 2023. godine, nakon svečanog otvorenja na kojem je prisustvovao prodekan za studente i studijske programe, izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto,  EFZG  se predstavio na pozornici dvorane Zimski Vrt. Naš Fakultet su na pozornici predstavili EFZG koordinatorica za Smotru Sveučilišta, doc. dr. sc. Marina Ercegović te studenti Karolina Vinceljak i Lovro Tolić. Predstavljeni su studijski programi, uvjeti za upis, mogućnosti zapošljavanja, te su studenti iznijeli svoje doživljaje studiranja na EFZG-u. 
Na štandu je sva tri dana Smotre bila velika gužva te je iskazan značajan interes srednjoškolaca za nastavak obrazovanja na EFZG-u. U predstavljanju su sudjelovali studenti, predstavnici studentskih udruga te nastavnici koji su zainteresiranim srednjoškolcima prezentirali studijske programe, studentski život, rad studentskih udruga, mogućnosti međunarodne razmjene te koje su mogućnosti zapošljavanja po završetku studija. Studenti su mogli na tabletima riješiti kviz „Koji je tvoj smjer?“ te su ujedno mogli sudjelovati u kvizu s općenitim znanjem o ekonomiji u kojem su mogli osvojiti nagrade.
Predstavljanje na Smotri Sveučilišta u Zagrebu je osmislio i realizirao EFZG Tim za Smotru u sastavu: doc. dr. sc. Marina Ercegović, izv. prof. dr. sc. Danijela Ferjanić Hodak, doc. dr. sc. Mateja Brozović, dr. sc. Petra Halar te Filip Badovinac, mag. oec. Timu su se za vrijeme trajanja Smotre u razgovoru sa srednjoškolcima pridružili i dekanica prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ te prodekani izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto i izv.prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, kao i ostali nastavnici EFZG-a koji su željeli prezentirati Fakultet  zainteresiranim srednjoškolcima.