Objavljen prvi broj stručnog časopisa Ekonomski znalac

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu glavnog urednika prof. dr. sc. Tomislava Hernausa i Savjeta za znanost, pokrenuo je i početkom svibnja 2023. godine i objavio prvi broj Ekonomskog znalca, časopisa za promociju ekonomske znanosti i prakse.
Ekonomski znalac ima misiju staviti akademska znanja u funkciju razvoja domaćeg gospodarstva otvaranjem vidika prema suvremenim dostignućima ekonomske struke. Pokretanjem ovog časopisa, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu želi djelovati pozitivno i pomalo nekonvencionalno s ciljem stvaranja platforme za konstruktivan razgovor između akademske i poslovne zajednice. Tome će sigurno doprinijeti nekomercijalni karakter časopisa u kojemu će pomno odabrani i koncizno pripremljeni sadržaj biti prezentiran kvartalno u otvorenom pristupu u pisanom i audio formatu.
Praktičarima će se približiti najnovije znanstvene spoznaje, ponuditi stručne analize i kritički osvrti, predstaviti uspješne poslovne priče, skrenuti pozornost na prijeko potrebna (ili poželjna) stručna znanja i vještine, predstaviti relevantne ekonomiste i sažeto prikazati nadolazeći ekonomski trendovi. Koristi od časopisa mogu imati i znanstvenici jer će imati priliku upoznati se s izazovima s kojima se suočava struka i time lakše prepoznati perspektivne teme za buduća istraživanja. Uvažavajući najbolju svjetsku praksu, naglasak će biti stavljen na hrvatski kontekst poslovanja kako bi se časopis na taj način dodatno približio potrebama naših menadžera, poduzetnika, konzultanata i ostalih poslovnih ljudi, uključujući i studente ekonomije i biznisa. Uredništvo časopisa poziva sve zainteresirane znanstvenike i praktičare da pogledaju i pročitaju pripremljene priloge. Detaljnije o sadržaju prvog broja možete vidjeti na sljedećem linku.