Novi doktorski studij Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju

Na jesen s izvođenjem kreće prvi poslijediplomski doktorski studij iz područja digitalne ekonomije u Hrvatskoj  - Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju. Riječ je o zajedničkom studiju Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Natječaj za upis prve generacije polaznika bit će raspisan u rujnu, a izvođenje nastave započet će od 1. listopada 2020. na Sveučilištu u Dubrovniku.

Studij će se izvoditi na hrvatskom i engleskom jeziku, a sastoji od pet međusobno povezanih modula Turizam, Marketing, Menadžment, Međunarodno poslovanje i Digitalno poslovanje, koji će  obrađivati teme ključne za područja poslovne ekonomije, ali za razliku od postojećih studija istog naziva, naglašavaju digitalnu transformaciju kao središnju nit vodilju u području poslovne ekonomije budućnosti.

Studij je namijenjen trima ključnim kategorijama polaznika. Prvu kategoriju čine poduzetnici i menadžeri postojećih poslovnih subjekata koji u uvjetima digitalne transformacije vide priliku za poslovni probitak i unaprjeđenje konkurentnosti kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu. Drugu kategoriju polaznika čine studenti iz inozemstva koji podrazumijevaju znanstveni podmladak sa znanstveno – istraživačkih institucija s kojim Sveučilište u Dubrovniku ima postojeću znanstveno – istraživačku suradnju, polaznici koji su dio svog visokog obrazovanja proveli na Sveučilištu u Dubrovniku te polaznici koji nisu imali izravnog kontakta sa Sveučilištem u Dubrovniku, ali su zainteresirani za pohađanje poslijediplomskog (doktorskog) studija iz područja Poslovne ekonomije u digitalnom okruženju. Konačno, treću skupinu polaznika čine polaznici koji su zainteresirani za sektorske, regionalne, nacionalne i međunarodne odrednice rasta i razvoja poslovnih subjekata odnosno mogućnosti upravljanja ekonomskim tijekovima u digitalnom gospodarstvu.

Važnost navedenog studija prepoznata je od strane tržišta o čemu svjedoči i niz sporazuma potpisanih s renomiranim svjetskim tvrtkama koje posluju u Republici Hrvatskoj, predstavnicima lokalne i regionalne zajednice te potpornim institucijama u gospodarstvu. Aktualnost navedene teme daje za pravo očekivati da će interes za studij postojati i izvan granica Republike Hrvatske te ga čini jedinstvenim doktorskim studijem u Republici Hrvatskoj.

Više informacije dostupno je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Dubrovniku i na linku: https://www.unidu.hr/poslovna-ekonomija-u-digitalnom-okruzenju/#o_studiju.