Informatika

 
Informacijske i komunikacijske tehnologije danas snažno utječu na uspjeh poduzeća. Cilj ove katedre je educirati vrhunske stručnjake koji koriste informacijsku tehnologiju kako bi poboljšali konkurentnost hrvatskih poduzeća. Katedra je osnovala studijski smjer "Menadžerska informatika" kao rezultat značajne potražnje za studentima poslovne administracije sa solidnim znanjem o informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Većina tečajeva organizirana je primjenom projektnog principa i korištenjem vrhunskog softvera u poljima kao što su digitalna transformacija, informacijska sigurnost, upravljanje podacima, upravljanje poslovnim procesima, znanost o podacima, e-poslovanje i druga.

U okviru specijalističkog poslijediplomskog studijskog programa "Informatički management", studentima se predstavljaju najnovija znanstvena, stručna i praktična dostignuća u primjeni informacijske tehnologije u upravljanju poduzećima, neprofitnim, vladinim i javnim organizacijama. Kandidati stječu znanja i vještine potrebne za upravljanje složenim projektima i poslovima korištenjem suvremenih tehnoloških alata i metoda upravljanja. Osim toga, na Katedri je organiziran specijalistički diplomski stručni studij "Elektroničko poslovanje u privatnom i javnom sektoru", te poslijediplomski specijalistički studij "Sustavi upravljanja znanjem"Katedra također izvodi studijski program Master Degree in Business study programme "Managerial Informatics" na engleskom jeziku.

Kroz kontinuirano znanstveno istraživanje članova Katedre razvijaju se nove relevantne znanstvene discipline, a rezultati istraživanja se ugrađuju u edukacijski proces i postaju podloga za diskusiju u nastavi. Nastava se izvodi u dvoranama koje su opremljene računalnom opremom i programskom podrškom koja omogućuje studentima stjecanje neophodnih praktičnih znanja. Katedra u radu sa studentima potiče istraživanja i evaluaciju mogućnosti primjene novih tehnologija u poslovanju, tako da je 2019. godine otvoren prvi u regiji Laboratorij za emocionalno računarstvo (engl. Affective computing lab).

Katedra organizira Dane informacijske tehnologije s namjerom da pokaže kako informacijske i komunikacijske tehnologije mogu riješiti poslovne probleme te da predstavi rad najboljih studenata. Tema ovog događaja svake je godine drugačija.

Organiziramo brojna gostujuća predavanja stručnjaka iz najuspješnijih hrvatskih poduzeća - kako bi studenti iz prve ruke imali uvid u poslovnu primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u svakodnevnoj praksi vodećih hrvatskih poduzeća.