Kampanja europskih institucija pod nazivom "više hrvatskog u Europskoj uniji"

Službe za konferencijsko prevođenje Europske komisije, Europskog parlamenta i Suda Europske unije organiziraju zajedničku informativnu kampanju promicanja konferencijskog prevođenja kao struke i iskazivanja potrebe za hrvatskim konferencijskih prevoditeljima u europskim institucijama.
 
Konferencijsko prevođenje cijenjeno je zanimanje koje nudi konkretne mogućnosti za karijeru u Bruxellesu, Strasbourgu i Luxembourgu, a zahtijeva pohađanje posebnog poslijediplomskog studija. Pored drugih sveučilišta u Europi, i Sveučilište u Zagrebu nudi poslijediplomski studij konferencijskog prevođenja. Cilj kampanje je zainteresirati za ovo zanimanje studente preddiplomskih ili diplomskih studija svih smjerova, ne samo studente jezičnih studija.
 
Informativna kampanja na društvenim mrežama pokrenuta je 30. ožujka 2023. putem posebnog profila na Instagramu (@vise.hrvatskog.u.eu), čiji će se sadržaj dijeliti na profilima službi za konferencijsko prevođenje EU-a na Facebooku, Instagramu i Twitteru. 
 
U sklopu kampanje održat će se virtualno događanje 19. travnja i događanje uživo 18. svibnja u Kući Europe u Zagrebu. Više informacija o oba događanja u objavama na Instagramu na profilu @vise.hrvatskog.u.eu, kao i na stranicama društvenih medija Europske komisije (Facebook, Instagram, YouTube) i Europskog parlamenta (Facebook, Instagram, YouTube).