Ekonomski fakultet Sveučilišni prvak u ukupnoj konkurenciji svih fakulteta za akademsku godinu 2021./2022.

U Kinu Forum u Studentskom naselju Stjepan Radić u četvrtak 15. prosinca 2022. održana je svečanost dodjele nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021./2022.
Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, svečanosti su nazočili prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju red. prof. art. Jasenka Ostojić, prorektor za poslovanje i digitalizaciju prof. dr. sc. Tomislav Bolanča, pročelnik Gradskoga ureda za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba Luka Juroš, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Sportskoga saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić i drugi gosti i uzvanici.
Svečanost je održana u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkoga sveučilišnoga športskoga saveza.
U konkurenciji studenata, najboljim sportašem proglašen je Neven Zonjić (Ekonomski fakultet).
Na svečanosti su nagrade i priznanja također dodijeljeni visokim učilištima koja su postigla najbolje rezultate na natjecanjima, održanima u okviru sustava UniSport Zagreb u ukupno 25 sportova. Na njima je sudjelovalo oko šest tisuća natjecatelja s čak 44 visoka učilišta koja djeluju na području Grada Zagreba. U konkurenciji studentica nagradu je osvojio Kineziološki fakultet, a u konkurenciji studenata Ekonomski fakultet. U ukupnoj konkurenciji svih fakulteta muške i ženke konkurencije nagradu je osvojio Ekonomski fakultet.  
Posebna priznanja osvojile su reprezentacije koje su ljetos nastupale na europskim i svjetskim prvenstvima te osvojile brojni niz medalja – čak 16 europskih i četiri svjetske, čime je Sveučilište u Zagrebu dobilo titulu najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi. Nagrađeni studenti s Ekonomskog fakulteta za europska odličja su: Iva Nikačević, Magdalena Šilić, Lucija Švigač, Ema Marković, Ana-Marija Bikić, Katarina Jeličić, Lucija Bakalar, Sadea Bećirović, Petra Nuić, Nikola Budić, Mateo Budić, Filip Škrlec, Iva Ivčić, Emma Živković, Bruno Kovačić, Hrvoje Žuvela, Natko Kvakan, Neven Zonjić te profesori Ivan Milinović i Marko Čule.
Također, naše osvajače europskih i svjetskih medalja u utorak 20.12.2022. primio je predsjednik Republike Zoran Milanović te uručio posebna priznanja za iznimne sportske uspjehe.