6. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku "Organize Your Talk"

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra (EDC-KDC) Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira 6. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku Organize Your Talk, koje će se održati 11. svibnja 2018. u 10 sati u dvorani 3 na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 
Ove godine u natjecanju sudjeluje desetak timova sastavljenih od četiri do pet studenata 1. godine studija Poslovne ekonomije i Ekonomije, a zadatak im je na engleskom jeziku prezentirati neku temu iz područja ekonomije. Cilj natjecanja je vježbanje komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom jeziku, ključnih u današnjem poslovnom svijetu.
 
Prilikom prezentiranja studenti će pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Studenti će također trebati demonstrirati koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore. Ove godine imat će zadatak svoje teme obraditi u kontekstu Europske unije, izazova pred kojima se ona nalazi i njezinih politika. U tome će im pomoći i edukacija o citiranju izvora i korištenju EU izvora podataka koju su, zajedno s većinom studenata prve godine, pohađali u tijeku priprema, a u organizaciji EDC-KDC.
 
Žiri, sastavljen od predstavnika hrvatskih i međunarodnih renomiranih tvrtki, profesora s Ekonomskog fakulteta i nastavnika poslovnih stranih jezika s drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te predstavnika Predstavništva Europske komisije u RH, odabrat će najbolje timove i dodijeliti prigodne nagrade.
 
Tri najbolja tima bit će nagrađena posjetom institucijama EU u Bruxellesu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH, a druge vrijedne nagrade osigurali su ostali partneri: EFZG, EY, BBDO, Kraš i Generali osiguranje. Neki od njih  će za studente organizirati i vođene posjete svojim tvrtkama.