Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Stipendiranje studenata s invaliditetom

Upravo je krenula „Mogućnost za budućnost“. Erste banka je raspisala natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata s invaliditetom, kojima će ukupno dodijeliti 20 godišnjih stipendija, mjesečnog iznosa 1.750 kuna. Natječaj je otvoren do 25. rujna 2019., a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko aplikacije na web stranici Erste banke.
Kako bi se prijavili, zainteresirani banci moraju poslati motivacijsko pismo na temu vjeruju li da obrazovanje ima moć promijeniti svijet, i na koji im način pomaže u ostvarenju njihovih želja, snova i interesa. Također, trebaju i priložiti dokumentaciju kojom potvrđuju svoju invalidnost, a koju je banka zakonski obvezna proslijediti na provjeru Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Uz to, uvjeti su i potvrda fakulteta ili srednje škole o statusu redovitog obrazovanja, dokaz o državljanstvu  Republike Hrvatske te izjava da ne primaju niti jednu drugu stipendiju.
Stipendisti banke bit će poznati 9. listopada, a tijekom listopada će im biti isplaćena i prva stipendija. Stipendija se isplaćuje redovitim studentima, stoga je važno da redovito upišu i ljetni semestar akademske godine, kako bi ostvarili punu stipendiju.