Knjižnični tečajevi/radionice

KDC omogućuje korisnicima pomoć i edukaciju korištenja svih vrsta dostupnih informacijskih izvora, citiranja i referenciranja, alata za provjeru originalnosti itd.

Tečajevi/radionice su besplatni i organiziraju se grupno ili individualno.
Tečajevi/radionice se mogu odnositi na neku od ponuđenih tema, ali je moguće dobiti prilagođeni sadržaj po potrebama korisnika ili znanstveno-nastavnog osoblja.
Svim polaznicima izdaje se potvrda o sudjelovanju na radionicama.
Adresa za prijavu: knjiznica-tecajevi@efzg.hr

Tečajevi/radionice:
 

alternatetext  Interaktivna radionica: Turnitin

Kroz radionicu polaznici će se osposobiti za samostalno korištenje alata Turnitin za provjeru izvornosti diplomskih i završnih radova. Radionica je namijenjena zaposlenicima i studentima Fakulteta.


knjižnične usluge Knjižnične usluge

Kako koristiti knjižničnu građu, katalog i usluge. Početni tečaj kojeg preporučujemo brucošima i studentima koji nisu upoznati s knjižnicom i predstavljamo im knjižnični prostor, pravila poslovanja, vrste građe, vrste knjižničnih usluga, pretraživanje knjižničnog kataloga.


alternatetext Online baze podataka 1

Dostupni izvori, načini pristupa i pretraživanje. Početni tečaj za studente koji se po prvi put susreću s elektroničkim izvorima podataka. Teorijska podloga i praktične vježbe pretraživanja na jednoj od dostupnih platformi. 


baze podataka 2 Online baze podataka 2

Napredno pretraživanje i osnove bibliometrije. Osnovni bibliometrijski pokazatelji,  citiranost i rangiranje časopisa. Napredne tehnike pretraživanja. Praktična vježba na bazama WoS i/ili Scopus.


citiranje i referenciranje Citiranje i referenciranje

Teorijska podloga i upute o načinu citiranja i referenciranja literature kod pisanja znanstvenih i stručnih radova s naglaskom na APA stil (engl. American Psychological Association), usklađen s hrvatskim jezičnim standardima..


eu izvori podataka EU izvori podataka

Osnovni podaci o EU – EU Bookshop – Eurostat – Eurobarometer – tehnike pretraživanja i razumijevanje dobivenih podataka. Pregled ostalih relevantnih baza podataka i izvora podataka.