Knjižnične zbirke

Temeljna zadaća KDC je organizacija, izgradnja i čuvanje knjižničnih zbirki za polje ekonomije i srodnih disciplina. Između ostalog, KDC u svojim fondovima posjeduje i vrijednu zbirku raritetne građe, depozitarnu zbirku Svjetske turističke organizacije i zbirku publikacije Europske komisije.
 

Udžbenici

KDC sustavno prati, obrađuje i omogućuje posudbu udžbeničke građu u tiskanom obliku koja je obvezna literatura na EFZG. Zbirci udžbenika omogućen je otvoreni pristup.


Spremište

Zbirke Spremišta sadržavaju dopunsku i ostalu literaturu u polju ekonomije i srodnih disciplina, koja je korisnicima dostupna u otvorenom pristupu.


ZMID zbirka

ZMID zbirka ocjenskih radova (završni, diplomski, specijalistički poslijediplomski i doktorski radovi) dijelom je dostupna u tiskanom obliku i/ili na CD-ima. Noviji radovi dostupni su i u Repozitoriju EFZG-a.


Časopisi

Zbirka časopisa sadrži veliki izbor domaćih i stranih časopisa dostupnih u tiskanom obliku. Analitička obrada odabranih članaka obrađuje se i u knjižničnom katalogu.


Čitaonički primjerci

Čitaonički primjerci udžbenika dostupni su isključivo za rad u čitaonici.


UNWTO zbirka

KDC je od 2010. godine depozitarna knjižnica UNWTO-a i od tada stvara UNWTO zbirku dostupnu u tiskanom i digitalnom obliku.


Zatvoreno spremište (Depo III)

Zbirke zatvorenog spremišta sadržavaju stariju knjižničnu građu iz polja ekonomije, srodnih disciplina i ostalu građu koju je KDC baštinio u prošlosti.


Zbirka rariteta

Zbirka rariteta (RARA) obuhvaća građu rijetkih povijesnih knjiga i drugih dokumenata, koja datira od XVI. do druge polovine XIX. stoljeća, uz posebno rijetke primjerke ili knjige s posvetama autora do II. svjetskog rata.


Zbirka zaštita

KDC od 1990. godine sustavno razvija Zbirku publikacija nastavnog osoblja Fakulteta – Zaštitu. Fond iz ove zbirke se ne posuđuje.


Zaklada Kralja Aleksandra i Kraljice Marije

Zbirka Zaklada Kralja Aleksandra i Kraljice Marije datira iz 1927. godine, a nastala je temeljom Ukaza Njegovog Veličanstva Kralja Aleksandra povodom njegovog vjenčanja s rumunjskom princezom Marijom.


Digitalna knjižnica

Digitalna knjižnica je zbirka e-izdanja Ekonomskog fakulteta – Zagreb i suradničkih digitalnih knjižnica/zbirki, a namijenjena je studentima, znanstveno-nastavnom osoblju i drugim zaposlenicima EFZG-a i uključenih visokoobrazovnih institucija.
Poveznica za pristup Digitalnoj knjižnici EFZG-a: https://ebook.efzg.hr.
Digitalnoj knjižnici se može pristupiti isključivo putem pristupnih podataka.


Repozitorij EFZG (REPEFZG)

Repozitorij radova Ekonomskog fakulteta Zagreb (REPEFZG) je digitalni institucionalni repozitorij ocjenskih (završni, diplomski i specijalistički poslijediplomski) i doktorskih radova Fakulteta s cjelovitim tekstom. Sadrži radove obranjene od sredine 2015. godine do danas. Pravo pristupa radovima imaju studenti i djelatnici Fakulteta. Radove koje ne pronađete u repozitoriju potražite u knjižničnom katalogu.
Poveznica za pristup Repozitorija EFZG-a (REPEFZG): https://repozitorij.efzg.unizg.hr/


Informacije o uvjetima i načinu posudbe građe iz zbirki dostupne su na Usluge – Posudba knjižnične građe.