Probni pristup bazama podataka

Writefull
 

WritefullObavještavamo vas da je tvrtka Digital Science omogućila Sveučilištu u Zagrebu probni pristup na digitalne alate Writefull.

Pomoću Writefull alata znanstvenici, istraživači i studenti mogu usavršiti svoj pisani engleski jezik, a osim osnovne provjere gramatike i pravopisa, Writefull predlaže poboljšanja u upotrebi akademskog jezika, poput rječnika specifičnog za određeno znanstveno područje te provjerava i predlaže upotrebu citata.

Koristeći umjetnu inteligenciju, Writefull je usvojio primjere preuzete iz znanstvene literature, stoga se prijedlozi izmjena temelje na specifičnom kontekstu, a ne na fiksnom skupu gramatičkih pravila.

Probni pristup je omogućen do 14. lipnja 2023. godine.
 

 

Writefull for Word

Writefull for Word provjerava ispravnost gramatike, upotrebe riječi i stila, provjerava fraze i redoslijed riječi u svrhu poboljšanja čitljivosti tekstova pisanih u Microsoft Word programu.
Osim jezičnih prijedloga, nudi prijedloge uobičajenih akademskih izraza te bazu podataka s autentičnim jezikom znanstvenih tekstova, riječima i frazama koje se trebaju koristiti u određenom kontekstu.
Preduvjet za korištenje alata Writefull for Word je kreiranje korisničkog računa sa službenom e-mail domenom koja pripada Sveučilištu u Zagrebu.

 

Writefull for Overleaf

Writefull for Overleaf provjerava ispravnost gramatike, pravopisa, vokabulara, interpunkcije i stila, te predlaže fraze i autentični znanstveni jezik u Overleaf online uređivaču tekstova pisanih u programu za obradu tekstualnih dokumenata LaTeX
Preduvjet za korištenje alata Writefull for Overleaf je kreiranje korisničkog računa sa službenom e-mail domenom koja pripada Sveučilištu u Zagrebu.

 

Writefull Revise

Writefull Revise provjerava ispravnost gramatike, pravopisa, vokabulara, interpunkcije i stila, a koristi se za provjeru već sastavljenog teksta.
Preporučuje se za provjeru teksta prije predaje rada za objavljivanje.

 

Writefull Cite

Writefull Cite koristi se za provjeru citata u tekstu pri čemu alat ističe rečenice koje bi trebale biti potkrijepljene referencom te nudi i prijedloge citata.
Preporučuje se za provjeru teksta prije predaje rada za objavljivanje.

 Gale Research Complete

 
Gale logo
 

Izdavač Gale omogućio je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na baze podataka koje sadrže znanstvene i stručne časopise, primarne izvore, referentnu literaturu, novine i e-knjige u okviru svih područja znanosti.
Dostupne su i interaktivne baze podataka u sklopu prirodnih i biomedicinskih znanosti koje uključuju vizualne alate s mogućnosti rotiranja, zumiranja i analize 3D modela te predstavljaju korisno sredstvo u održavanju nastave.
 
Trajanje probnog pristupa: 6.2.2023. - 6.6.2023.
Područja: Biomedicina i zdravstvo, Društvene znanosti, Humanističke znanosti, Prirodne znanosti
Pretraživanje baze: Gale Research Complete
 

Pristup je omogućen s računala unutar mreže Fakulteta te putem proxy servera (Upute za pristup bazama izvan fakulteta).
Udaljeni pristup moguć je također i odabirom proxy servera na glavnom izborniku Portala e-izvori.
 

  
 
  e-izvori logo