Dan informacijske tehnologije 2010

     
 

 

 

Povodom 90. objetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb te Danima otvorenih vrata Ekonomskog fakutleta - Zagreb pozivamo vas 16. studenog 2010. da nam se prdružite na Danu Informacijske tehnologije 2010.

Sa zadovoljstvom najavljujemo održavanje "Dana IT"- Dan informacijske tehnologije. Ove godine povodom 90. obljetnice Ekonomskog fakultet - Zagreb organizirana je svečanost koja predstavlja jedinstven spoj ekonomije i informatike. Tema ovogodišnjeg skupa bit će primjena informacijsko komunikacijske tehnologije u poslovanju države. Deveti po redu Dan informacijske tehnologije upoznat će vas sa novostima na području poslovne informatike, a poseban naglask bit će na primjenama u državnim tijelima i javnim institucijama.

Uloga ICT-a u poslovanju države višestruka je, a obuhvaća pojednostavljenje i ubrzavanje procesa informacija, komunikacija i transakcija između i unutar državnih institucija. Cilj e-Javne uprave (e-Government) je osigurati interoperabilnost informacijskih sustava zbog uspostave protoka informacija i komunikacije između fizičkih i pravnih osoba s javnom upravom. Na taj način poboljšat će se protok informacija i proces pružanja usluga građanima, poduzećima i državnim službenicima te se neće više puta ponavljati isti poslovi.

Dan IT koncipiran je u tri dijela:

  • prvi dio predstavlja svečano otvaranje manifestacije u kojem sudjeluju organizatori i pokrovitelji skupa, kao i pozvani predavači koji će održati kratko predavanje vezano uz temu manifestacije,
  • drugi dio sadrži prezentacije nekoliko najboljih studentskih projekata koje su studenti Fakulteta izradili u sklopu svojih vježbi i seminara. Svi studenti koji sudjeluju u prezentacijama studentskih projekata primit će priznanja za svoje radove, a najbolji projekt prema mišljenju publike bit će nagrađen prigodnim nagradama pokrovitelja,
  • treći dio odnosi se na održavanje radionica u sklopu kojih će se predstaviti poduzeća čija se softverska rješenja i alati koriste u prediplomskoj, diplomskoj i posljediplomskoj nastavi na studijima Ekonomskoga Fakulteta - Zagreb.

Dan informacijske tehnologije održat će se na Ekonomskom fakultetu - Zagreb 16. studenog 2010. s početkom u 12 sati u dvorani 3.

Zbog svoje orijentiranosti na rješavanje poslovnih problema korištenjem informacijske tehnologije ovaj događaj izaziva veliku pozornost studenata, ali i šire javnosti.

Dan IT otvorit će prof. dr. sc. Tonći Lazibat, Dekan Ekonomskog fakulteta - Zagreb U prvom dijelu biti će predavanja gostujućih predavača. U drugom dijelu priredbe studenti će prezentirati projekte koje su izradili tijekom studija na smjeru Menadžerska informatika na Ekonomskom fakultetu - Zagreb. U trećem dijelu predstavit će se predstavnici poduzeća Microsoft, B4B, IDS Scheer, Oracle te softverksi alati Viscovery.