Ekonomski fakultet - Zagreb

Predavanje u organizaciji ALUMNI UNIZG - Naša alumna priča - prof. dr. sc. Boris Vujčić

U utorak 19. ožujka u auli Sveučilišta u Zagrebu održano je prvo predavanje u sklopu ciklusa Naša alumna priča u organizaciji Predsjedništva Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu - ALUMNI UNIZG. Predavanje su održali izv. prof. dr. sc. Boris Vujčić, novoizabrani predsjednik alumni udruge Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i guverner Hrvatske narodne banke i Dina Levačić, studentica završne godine Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i daljinska plivačica. Uvodničar je bio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, a predavanje je moderirao predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG prof. dr. sc. Mario Šafran.

Naši su gosti govorili o svojim studentskim danima – Boris Vujčić iz perspektive alumna Sveučilišta u Zagrebu koji se može pohvaliti uspješnom karijerom u struci koju mu je pružio Ekonomski fakultet i Dina Levačić iz pozicije studentice koja je uz redoviti studij ostvarila značajne sportske rezultate.  

Boris Vujčić na predavanju je govorio o razlozima koji su ga potaknuli  da se aktivno uključi u alumni aktivnosti svojega matičnoga fakulteta te predstavio ciljeve i planove koji će pridonijeti razvoju udruge. Ističući snagu ljudskih potencijala, najavio je kako je nužno okupiti što veći broj alumna i kontinuirano razvijati svijest o njihovoj ulozi u razvoju i promociji Sveučilišta. U tu će se svrhu posebno usmjeriti na jačanje aktivnosti na društvenim mrežama kako bi udruga privukla što veći broj mladih ljudi, odnosno novih alumna Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Dina Levačić, prva Hrvatica koja je preplivala kanal La Manche svojim je izlaganjem i stavom na predavanju opravdala krilaticu „na mladima svijet ostaje“. Dina je na svome primjeru dokazala kako se radom i trudom istovremeno može biti i dobar student i postizati vrhunske rezultate u sportu. Skromno nabrajajući svoja postignuća u daljinskom plivanju, Dina je ipak svoje obrazovanje stavila na prvo mjesto, ističući kako je plivanje ljubav, a obrazovanje život. Stoga s ponosom u svijetu promovira Sveučilište i fakultet čiji je student, a u skoroj budućnosti kaže kako će to jednako činiti i kao naša alumna.

https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/odrzano-predavanje-nasa-alumni-prica-boris-vujcic-i-dina-levacic/