Doktorski studij Ekonomija i poslovna ekonomija

Cilj doktorskog studija Ekonomije i poslovne ekonomije je osposobiti polaznike za provođenje znanstveno utemeljenih i društveno relevantnih istraživanja kojima se odgovara na suvremene  izazove ekonomije i poslovne ekonomije te stvaraju novi doprinosi u znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Polaznici se poučavaju znanjima i vještinama neophodnim za razumijevanje, vrednovanje i provođenje kvantitativnih i kvalitativnih monodsiciplinarnih i interdisciplinarnih istraživanja. Program je koncipiran kako bi osigurao: razumijevanje filozofija i temeljnih metodoloških pitanja znanstvenog istraživanja, razumijevanje teorijskih temelja i suvremenih metoda istraživanja u ekonomiji i poslovnoj ekonomiji, razvoj sposobnosti oblikovanja i provedbe istraživačkog projekta kao i komuniciranja rezultata istraživanja različitim javnostima.

Ekonomski fakultet - Zagreb ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju doktora znanosti s kompetencijama potrebnim za respektabilnu karijeru u akademskoj i/ili znanstvenoj zajednici, u poslovnoj praksi te javnim institucijama. Resursi Fakulteta polaznicima studija pružaju relevantnu podršku za usvajanje znanja i vještina te za uspješan završetak studija.
 
prof. dr. sc. Đurđana Ozretić Došen
Voditeljica studija od generacije 2016./2017.


Upis nove generacije polaznika
 
Natječaj za upis na doktorski studij Ekonomija i poslovna ekonomija u akademskoj godini 2024./2025. je objavljen te je dostupan na poveznici: https://www.efzg.unizg.hr/Natjecaj_DSEIPE_2024_2025.

Za sve upite pravne i tehničke prirode možete kontaktirati djelatnice Referade za studente poslijediplomskih studija, prema kontaktima u nastavku: Sanja Šantek, mag. iur., telefon: 01/2383-288, e-mail: ssantek@efzg.hr; Ozana Strunje, mag. oec., telefon: 01/2383-219, e-mail: ostrunje@efzg.hr i Nikolina Nimac, telefon: 01/2383-218, e-mail: nnimac@efzg.hr.

Trebate li više informacija ili želite razgovarati s voditeljicom i tajnikom o studiju i mogućnostima koje pruža, javite nam se i zatražite svoj termin za konzultacije.
 
Pročitajte iskustva naših polaznika koja će vam sigurno pomoći u odluci o upisu doktorskog studija.

Veselimo se našoj suradnji!
 
 
Brošura studija

Preuzmite PDF verziju brošure doktorskog studija "Ekonomija i poslovna ekonomija", u kojoj ćete naći sve informacije o studiju na jednom mjestu.Članstva

Doktorski studij Ekonomije i poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta - Zagreb je od 2002. godine član EDAMBA-e, Europskog udruženja doktorskih studija iz područja menadžmenta i poslovne administracije, a od 2008. godine član je i CESEENET - mreže doktorskih studija iz ekonomije i poslovne ekonomije između ekonomskih fakulteta srednje i istočne Europe.