Zagrebačka banka i Ekonomski fakultet u Zagrebu potpisali ugovor o suradnji

Studenti zagrebačke Ekonomije dobili priliku učiti i raditi u Zagrebačkoj banci
Dvije institucije nastavljaju suradnju koja, među ostalim, omogućuje sudjelovanje studenata EFZG-a u šestomjesečnom programu plaćene stručne prakse Zaba Banking Academy

Zagrebačka banka i Ekonomski fakultet u Zagrebu potpisali su u ponedjeljak ugovor o suradnji kojim će te dvije institucije u budućnosti surađivati u raznim aktivnostima na području obrazovanja i obučavanja studenata. Nastavak je to uspješne suradnje, nakon što je Zagrebačka banka sredinom listopada studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu omogućila sudjelovanje u šestomjesečnom programu plaćene stručne prakse – Zaba Banking Academy. Program je namijenjen studentima završnih godina studija, odnosno apsolventima diplomskih studija ekonomskog usmjerenja.
 
„Ponosan sam što je Zagrebačka banka prva banka u Hrvatskoj koja je uvela ovaj specijalizirani program putem kojega studenti ekonomskih znanosti imaju priliku steći praktična znanja u financijskoj instituciji. Program Zaba Banking Academy studentima pruža priliku za stjecanje znanja i iskustva, izgradnju profesionalnih sposobnosti te razumijevanje bankarstva uz praktičan rad, a sve to pod mentorstvom iskusnih bankarskih stručnjaka. Osim što će puno naučiti i biti konkurentniji na tržištu, oni najbolji imat će priliku i za nastavak karijere u Zagrebačkoj banci. Ekonomski fakultet u Zagrebu nesumnjivo je izvrstan fakultet i iznimno mi je drago da je kao najveći ekonomski fakultet u zemlji prepoznao ovu inicijativu Zagrebačke banke“, poručio je prilikom potpisivanja ugovora Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.
 
„Strateški je interes Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jačanje povezanosti ekonomske znanosti i gospodarskih subjekata, a današnjim potpisivanjem ugovora učinili smo korak bliže ostvarenju toga cilja. Iznimna nam je čast što je upravo Zagrebačka banka prepoznala kvalitetu studenata i studijskih programa Ekonomskog fakulteta. Ovom suradnjom nastojat će se povećati kvaliteta studijskih programa i nastavnih procesa, a našim studentima omogućiti stjecanje konkretnih praktičnih znanja, vještina i iskustava radom u renomiranoj banci“, izjavio je Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta.
 
Potpisivanje ovog ugovora korak je dalje u dosadašnjoj suradnji Zagrebačke banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Osim sudjelovanja u programu Zaba Banking Academy suradnja s Fakultetom ostvarivat će se i na drugim područjima, poput gostovanja bankarskih stručnjaka na pojedinim kolegijima ili organizacije posjeta studenata Fakulteta različitim organizacijskim jedinicama Zabe.