BusinessTech Program: Improving Digital Skills in Business and Economics

Ekonomski fakultet – Zagreb stalno inovira svoje studijske programe u skladu s potrebama gospodarstva i nudi svojim studentima stjecanje praktično primjenjivog znanja, radi čega lako pronalaze posao i razvijaju svoje karijere. Ekonomski fakultet – Zagreb nudi studijske programe (Menadžerska informatika i Informatički menadžment) i mnoge kolegije i iz područja Industrije 4.0, a suradnjom s Microsoft Hrvatska svim zaposlenicima, nastavnicima i studentima omogućava unaprjeđenje digitalnih vještina i stjecanje dodatnih znanja i kompetencija.

Program BusinessTech: Improving Digital Skills in Business and Economics razvijen je u suradnji s Microsoftom i pruža studentima mogućnosti dodatne edukacije u području primjene digitalnih tehnologija u poslovanju. Studenti mogu birati između pet kategorija tečajeva i edukacija, pri čemu uče iz praktičnih iskustava i rješavaju poslovne probleme uz pomoć digitalnih tehnologija. Program je usklađen s redovitom nastavom i omogućuje svim studentima stjecanje i unaprjeđenje digitalnih vještina i brojne dodatne prednosti (praktična znanja, još bolju zapošljivost, nadopuna CV-a, praćenje poslovnih trendova, prilagodljivost promjenama, dodatne koristi na kolegijima, itd).

Studenti Ekonomskog fakulteta – Zagreb imaju besplatan pristup velikom broju vrlo korisnih obrazovnih sadržaja na Microsoft Learn platformi koja je dostupna ovdje. Kako bi pristupili obrazovnim sadržajima studenti se trebaju prijaviti korištenjem AAI@EduHR korisničkih podataka i kreirati Microsoft Learn profil. Nakon položenih edukacija i tečajeva, Ekonomski fakultet –  Zagreb studentima će izdati potvrde. Više informacija o procesu dobivanja potvrda dostupno je ovdje.

Osobito se pozornost skreće na AI Business School i Linkedin Learn tečajeve koji se mogu primijeniti u svim područjima ekonomije i poslovanja, no i ostale inicijative su vrlo korisne. Moguće je poslušati više kratkih ili duljih tečajeva ili se čak uključiti u programe stjecanja profesionalnih Microsoft certifikata (Microsoft Learn for Educators). Sve edukacije i tečajevi su online, uglavnom nije potrebno nikakvo predznanje, mogu se pratiti bilo kada, a za pristup je potrebna samo internetska veza.

Postupak je jednostavan: studenti se registriraju, odabiru tečajeve (samostalno i u suradnji sa svojim nastavnicima), pohađaju i prate edukacije, dobivaju potvrde o uspješnom završetku i potvrde predočavaju svojim nastavnicima.

Svi Vaši prijedlozi su više nego dobrodošli, voditelj ove inicijative i prodekan za nastavu rado će odgovoriti na sva pitanja koja možda imate. 

Kontakti: 
prof. dr. sc. Mario Spremić (mspremic@efzg.hr), voditelj inicijative
izv. prof. dr. sc. Božidar Jaković (bjakovic@efzg.hr), voditelj inicijative

<<-povratak