Veliki interes srednjoškolaca za Ekonomski fakultet

Što je to sveučilišna, a što stručna vertikala, što je ekonomija, a što poslovna ekonomija, kako izgleda studentski život te kako je biti student EFZG-a, srednjoškolci iz Zagreba i okolice, ali i drugih gradova Hrvatske, mogli su saznati 1. ožujka 2019. na Danu otvorenih vrata koji je organizirao Odbor za suradnju sa srednjim škola Ekonomskog fakulteta.

Fakultet je posjetilo više od 400 srednjoškolaca, a dobrodošlicu u ime Uprave fakulteta poželio im je prodekan prof. dr. sc. Oliver Kesar, koji ih je ujedno i upoznao s radom fakulteta i nastavnim programima.  Mogućnosti međunarodne suradnje i studentske razmjene te prilike za razvoj karijera koje će im biti omogućene već za vrijeme studija predstavile su Suzana Karabaić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Paulina Lučić, voditeljica Ureda za savjetovanje i razvoj karijera.  BDiB program na engleskom jeziku predstavili su studenti Filip Hrastić i Vedran Brozović.

Posebno zanimljiva bila je panel rasprava s bivšim studentima Ekonomskog fakulteta, a danas uspješnim ljudima koji su svoju karijeru nastavili u različitim područjima, od turizma, financija,  marketinga do glazbene industrije. Sudjelovali su Filip Štruman, Uber Spain, Boris Vukušić, vlasnik agencije Hedona travel, Martina Grubeša, direktorica Sektora za financije i kontroling u  IT Soft d.o.o., Goran Belošević, vlasnik menadžerske agencije i član benda Pravila igre, Marko Belošević, član benda Pravila igre, Marija Jakeljić,  direktorica za brand i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska, Igor Pecak, direktor Lorenčić Hrvatska d.o.o. i Filip Ivanišević, Product Marketing Manager u Infobip. Srednjoškolci i ostali posjetitelji mogli su tako od panelista čuti zanimljive priče od toga zašto su upisali upravo Ekonomski fakultet, raznih anegdota iz studentskog života, do korisnih poruka i savjeta prilikom odabira fakulteta.

U sklopu programa organizirano je i razgledavanje fakulteta koje su vodili studenti, posjet knjižnici, predstavljanje studentskih udruga, druženje s nastavnicima, bivšim i sadašnjim studentima te sudjelovanje u kvizu i drugim poučnim igrama. Učenike je u pauzama od programa u „Kefi“ čekao mali domjenak i piće po izboru.

Program je svojim nastupom otvorio pjevački zbor Ekonomskog fakulteta Sonus Oeconomicus, a kao posebno iznenađenje za sve srednjoškolce na kraju programa održan je mini akustični koncert benda Pravila igre.

FOTOGALERIJA