Tjedan i konferencija financijske pismenosti

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na TJEDAN FINANCIJSKE PISMENOSTI (https://tfp.net.efzg.hr/) i Prvu regionalnu konferenciju financijske pismenosti koje zajednički organiziraju Ekonomski fakultet Zagreb i Raiffeisen mirovinski fondovi, a koji će se održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 25.-28. travnja 2023. Događaj je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva financija. 

Cilj projekta koji se održava u mjesecu financijske pismenosti je okupiti i umrežiti stručnu i širu javnost iz različitih industrija i društvenih sfera s ciljem promocije i poboljšanja razine financijske pismenosti i dijeljenja najboljih praksi iz područja financijskog obrazovanja te prerasti u jednogodišnje okupljanje svih dionika iz regije i svijeta kako bi pridonijeli izgradnji financijski sposobnog stanovništva.

U tom tjednu na fakultetu će se održavati niz aktivnosti stručnog, edukativnog, ali i zabavnog karaktera:
  • 26. travnja 2023. - 1. Regionalna konferencija financijske pismenosti 
Konferenciju "Izazovi izgradnje financijske sposobnosti u digitalno doba" će otvoriti predavanje ministra financija izv.prof.dr.sc. Marka Primorca nakon čega će slijediti tri atraktivna panela u kojem će vodeći stručnjaci, znanstvenici, ali i javne osobe komentirati važnost financijske pismenosti za ostvarivanje osobnog blagostanja. Program konferencije dostupan je na sljedećem linku https://tfp.net.efzg.hr/program-i-aktivnosti/konferencija-financijske-pismenosti
Prijave za konferenciju moguće su putem sljedećeg linka https://tfp.net.efzg.hr/prijava , a svaka kotizacija uključuje sudjelovanje na konferenciji, konferencijske materijale, osvježenja i ručak, mogućnost sudjelovanja na radionicama financijske pismenosti za odrasle te jednomjesečnu digitalnu pretplatu na Bloomberg Adria.
  • 25.- 28. travnja 2023. – Radionice financijske pismenosti za mlade i odrasle
Tijekom Tjedna održat će se niz besplatnih radionica koje su namijenjene mladima, a na koje se možete prijaviti putem sljedećeg linka https://forms.gle/9ZNFKzbC9wcH4NZX6.
Također, održavat će se radionice za odrasle (zaposlenike) koji su kupili kotizaciju za konferenciju. Teme radionica za odrasle i mlade dostupne su na sljedećem linku https://tfp.net.efzg.hr/program-i-aktivnosti/radionice-i-predavanja-za-zaposlenike-i-studente
  • 25.-28. travnja 2023. – Festival financijske pismenosti
Tijekom Tjedna će se u prostorijama Fakulteta održavati Festival financijske pismenosti. Cilj Festivala je upoznati posjetitelje s edukativnim materijalima, novim proizvodima i uslugama, inovacijama te edukativnim programima i inicijativama u području financijske pismenosti. Posjetioci će imati priliku sudjelovati u nagradnim igrama i osvojiti vrijedne nagrade. Festival je otvoren svim posjetiocima Fakulteta od 10 do 14 sati.
  • 25.-28. travnja 2023. – Izložba financijske pismenosti
Tijekom Tjedna u prostorijama Fakulteta održavat će se izložba radova iz područja financijske pismenosti u kojoj će između ostalog biti izloženi i radovi osnovnoškolaca. Izložba je otvorena svim posjetiocima Fakulteta od 10 do 14 sati.