Tehnički kapaciteti

Nakon završetka dogradnje 1987. godine Ekonomski fakultet - Zagreb dobio je jednu od najsuvremenijih i najvećih zgrada visokog učilišta u ovome dijelu Europe. Polivalentnost namjene s nizom sadržaja omogućuje da se na ovom fakultetu izvodi kvalitetna nastava, održavaju domaći i međunarodni kongresi, tjelesni odgoj studenata, športska natjecanja, osigurava primjerena prehrana studenata i djelatnika Fakulteta, pruža mogućnost kupnje svakodnevnih potrepština, knjiga itd.

Ukupna površina višenamjenskog prostora zgrade Ekonomskog fakulteta - Zagreb iznosi 29.470 m². Dvorana za predavanja ima 52, s ukupno 4.021 sjedećih mjesta. Najveća je amfiteatralna dvorana (Kongresna dvorana), površine 974 m², sa 585 sjedećih mjesta; klimatizirana i opremljena suvremenim ozvučenjem, opremom za simultano prevođenje  i pratećim prostorima (TV-sala, prostorije za simultano prevođenje, pogonske prostorije, prostor za komunikaciju i sanitarni čvorovi). Sve dvorane Fakulteta imaju kompletnu IT opremu, a studentima su na raspolaganju i dvije teleconferencijske dvorane, velik broj klimatiziranih predavaonica, nekoliko PC-laboratorija i suvremeno preuređenom dvoranom 3 za predavanja u većim grupama. 


Dvorana 3 Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Fakultet raspolaže sa 180 kabineta za nastavno osoblje (profesori i asistenti) te s 400 m² prostorija dekanata. Nova i suvremena dvorana Fakultetskog vijeća ima površinu od 91 m², s 80 sjedećih mjesta, opremljena je suvremenim razglasom, video i drugom opremom. Koristi se za održavanje sjednica Fakultetskog vijeća i druge prigodne sastanke, predavanja i promocije.

U Centru za poslijediplomske studije nalazi se 6 moderno opremljenih dvorana za nastavu sa 170 sjedećih mjesta.

Knjižnično dokumentacijski centar (KDC) s čitaonicom i priručnim skladištem, zauzima površinu od 1.935 m². U prostorima knjižnice nalaze se i prostori opremljeni osobnim računalima, posebno računala namijenjena za Internet / e-mail, a posebno ona za izradu svih vrsta znanstvenih i stručnih radova i ostale nastavne aktivnosti.


Knjižnično dokumentacijski centar Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Športski sadržaji Fakulteta obuhvaćaju površinu od 4.130 m² s dvoranama za različite vrste športova i održavanje nastave tjelovježbe za studente te 12 svlačionica. S obzirom da je riječ o najvećem fakultetskome športskom kompleksu u Hrvatskoj, ove sadržaje koriste i drugi Zagrebački fakulteti, a u slobodnim terminima koriste se i za individualne ili klupske športske aktivnosti. Glavna športska dvorana ukupne površine 1.742 m² projektirana je tako da zadovoljava olimpijske standarde za određene športove, a fleksibilnim se pregradama može podijeliti na 3 dijela za, na primjer, 3 košarkaška igrališta. Ovoj dvorani pripada 6 garderoba sa sanitarnim prostorijama, a teleskopske tribine mogu primiti 1.200 gledatelja. Uvlačenjem teleskopskih tribina oslobađa se dodatni višenamjenski prostor za razne aktivnosti. U podrumu ispod velike športske dvorane smješteni su dodatni športski sadržaji ukupne površine 1.730 m², s dvoranama za rekreaciju i teretanom.

Za smještaj gostiju, osobito predavača i znanstvenika iz zemlje i inozemstva i drugih visokih gostiju, Fakultet raspolaže sa 5 prostorija visoke kategorije (apartmani, jednokrevetne i dvokrevetne sobe) opremljenih sa svim sadržajima prilagođenima upravo korisnicima - znanstvenim djelatnicima.

Administrativno osoblje Fakulteta (Tajništvo, Računovodstvo, Studentska referada i dr.) raspolaže s 15 prostorija ukupne površine 530 m², a tehničko osoblje Fakulteta (održavanje) s 267 m² uređenih radionica u kojima su zastupljeni svi profili zanatskih djelatnika.

Prostorije za društveni standard sastoje se od ugostiteljskog prostora ukupne površine 1.650 m² (restoran, samoposluga, snack). Moderno opremljena kuhinja proizvodi dnevno 3.000 toplih obroka, a 'fast-food' pogon više od 2.000 obroka dnevno.

Od studenog 2011. godine stručni studiji izvode se u sklopu Znanstveno – učilišnog kampusa Borongaj na ukupnoj površini od 832,9 m² gdje se nalaze 4 dvorane s ukupno 390 sjedećih mjesta, (ukupne površine 426,9 m²) te 5 kabineta za nastavnike, prostor tehničke i informatičke službe, sanitarni čvor, čajna kuhinja i porta.