Studentima uručeni IPMA REG CPD Record & Proof of Participation certifikati

Projektni menadžment, obvezni kolegij na petoj godini studijskog smjera Menadžment, prepoznat je od strane International Project Management Association (IPMA), neprofitnog konzorcija 72 udruženja koja djeluju diljem svijeta u suradnji sa stručnjacima, organizacijama, vladinim agencijama i sveučilištima s ciljem razvoja potrebnih kompetencija za upravljanje projektima i profesije u cjelini. Kolegij je tako od 2020. godine uključen u IPMA Education & Training Registration System (IPMA REG sustav), globalnu mrežu kvalitetnih kolegija/programa u području upravljanja projektima te IPMA shemu kontinuiranog profesionalnog razvoja čime već tijekom studija osiguravamo našim studentima stjecanje potrebnih znanja, vještina i sposobnosti kako bi bili konkurentni na tržištu rada, kao i CPD sati potrebnih za proces certifikacije prema IPMA 4-L-C i Agile sustavu.
 
Četvrtoj generaciji studenata koji su aktivno sudjelovali na kolegiju i radili na upravljanju projektima razvoja projektnih kompetencija kod djece i mladih, IPMA REG CPD Record & Proof of Participation certifikate su 16. ožujka 2023. uručili prof. dr. sc. Zoran Krupka, prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju, te nositelji kolegija Projektni menadžment prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić i  izv. prof. dr. sc. Rebeka D. Vlahov Golomejić. Zajedno s certifikatima studentima su dodijeljeni IPMA digitalni bedževi, kako bi mogli ne samo objaviti svoje postignuće na društvenim mrežama, već i dokazati da su stekli priznanje iz uglednog izvora i pratiti svoj napredak unutar my.ipma platforme.
 
Koliko su područje projektnog menadžmenta i angažman studenata važni u suvremenom poslovanju istaknuo je prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, sunositelj kolegija Projektni menadžment: „Danas se organizacije prilagođavaju potrebama tržišta uglavnom kroz projekte, pa tako možemo reći da su studenti koji su bili spremni investirati svoje vrijeme i energiju te aktivno sudjelovati na kolegiju stekli ključna znanja i vještine koje će im vrijediti kroz karijeru. Sada su sposobni pristupiti problemima na strukturiran način te imaju iskustvo povezati se s konkretnom praksom, a činjenica je da su poduzeća "gladna" upravo takvih studenata koji znaju, mogu i žele.
 
Prof. dr. sc. Zoran Krupka dodatno ističe kako je iznimno važno za studente da već tijekom studija stječu kompetencije koje će im osigurati prepoznatljivost na tržištu rada: „Na današnjem hiper kompetitivnom tržištu rada, certifikat poput ovog studentima daje konkurentsku prednost, a poslodavcima je jamstvo kvalitete kandidata. Osim toga, znanja, iskustvo, odgovornost i radne navike stečene na ovom kolegiju su nešto što će studentima sigurno pomoći u razvoju karijere.“