START IT UP NATJECANJE - vrijeme je da startaš sa svojom idejom!

StartItUp je projekt u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) namijenjen studentima s glavnim ciljem da mladim i budućim poduzetnicima približi svijet startupa - njihovu kulturu, sve prednosti i izazove, te nošenje s istima. Studentima koji imaju inovativne ideje prioritet je ovim projektom osigurati edukativni i financijski poticaj te ih motivirati na prve korake u pokretanju poslovanja baziranog na njihovim idejama.

StartItUp 2021 sastoji se od radionica, natjecanja, konferencije i networking afterpartyja, a započeo je otvaranjem prijava  ideja koje traju od 15.3.-15.4.2021.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti koji imaju inovaciju ili ideju za pokretanje vlastitog poslovanja. Nakon prikupljenih prijava slijede organizirane edukativne radionice kako bi prijavljeni natjecatelji što uspješnije prezentirali svoju ideju na manifestaciji StartItUp koja se održava 21. i 22. svibnja 2021.

Prvi dan rezerviran je za natjecateljski dio, dok dan nakon, na samoj konferenciji, sudionici će dobiti priliku čuti: kako ideju pretvoriti u stvarnost, od osnivanja startupa do njegove uspješnosti na domaćem i stranom tržištu, motivacijske priče uspješnih poduzetnika i osnivača startupova, informacije o financiranju poslovanja te raspravu o pogodnosti političkog okruženja - kako zadržati startupove unutar Hrvatske.

U sklopu konferencije, 22. svibnja, stručni žiri proglasit će pobjednika za kojega je osiguran bogat nagradni fond dok će svi prijavljeni kandidati dobiti zanimljive sponzorske nagrade. Najinteraktivniji dio ovog projekta predviđen je za kraj drugog dana, kada je na programu networking afterparty na kojem će se svi sudionici ,uz domjenak,družiti, izmjenjivati dojmove, iskustva i najbitnije kontakte.

Cilj provedbe projekta StartItUp je osvijestiti, potaknuti i ohrabriti studentsku populaciju na pokretanje vlastitog poslovanja i stvaranje domaćeg, ali i inozemnog poduzeća. StartItUp 2021 će zahvaljujući sudionicima, predavačima i moderatorima, koji posjeduju iskustvo, znanje i sredstva, omogućiti studentima-natjecateljima prve korake ka ulasku u startup svijet. Također svaki tim koji će sudjelovati u startup natjecanju ima priliku doći do izravne investicije od strane investitora s kojima je organizacijski tim ugovorio potencijalnu suradnju.

Projekt će se održati na adresi Trg žrtava fašizma 1, u prostorijama SquareOne coworkinga - generalnog partnera i prijatelja projekta.

Sudionici i uzvanici konferencije vodeći su ljudi državnih institucija, profesori s raznih fakulteta, osnivači uspješnih startupova ili onih tek u početku, samostalni investitori, predstavnici različitih fondova, stručni predavači te studenti, dok su kandidati za prijave svojih poslovnih ideja i osvajanja novčanih nagrada isključivo studenti.

Nemoj čekati priliku, nego je stvori sam i prijavi se sa svojom idejom!

Link za prijavu dostupan je ovdje https://forms.gle/D7aHE8syFDQsGEC67
Facebook:  https://www.facebook.com/events/459947835155483  
Linkedin:  https://www.linkedin.com/events/startitup6774731750313603072/