Provedba nadzora ispita državne mature

Obzirom na pandemiju Covid-19, pazeći na zdravlje svih dionika, državnu maturu i nadzor provedbe ispita za školsku godinu 2020./2021. provesti ćemo u skladu s epidemiološkim mjerama HZJZ-a.

Osiguranje kvalitete i jednakih uvjeta za sve pristupnike zakonska je i etična obveza Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i svih dionika organizacije i provedbe državne mature. Kako bismo bili sigurni da se ispiti državne mature provode u skladu s propisanim uvjetima Centar organizira nadzor prilikom njihove provedbe, za što nam je važna Vaša podrška i pomoć Vaših zaposlenika.

Radi usklađivanja redovnih radnih obveza Vaših zaposlenika i poslova nadzora u privitku dostavljam Kalendar polaganja ispita državne mature s pripadajućim Vremenikom (PDF).

Molimo Vas da svoje zaposlenike upoznate s Javnim pozivom koji smo objavili na našoj mrežnoj stranici, 15.04.2021. godine, kako bi se što prije prijavili prije svega za obvezne ispite državne mature: Hrvatski jezik, Matematiku i Engleski jezik.

Javni poziv LINK
 
Centar će nakon isteka roka iz Javnoga poziva organizirati edukaciju i donijeti Odluku o imenovanju osoba koje će vršiti nadzor te dostaviti sve upute i raspored škola i ispitnih centara u kojima će obaviti posao nadzora.

Za sva pitanja možete nam se obratiti na adresu: nadzor.dm@ncvvo.hr ili snjezana.golubovic@ncvvo.hr