Poziv studentima na Hackathon Green Growth

Što je Hackathon Green Growth?
 
Hackathon Green Growth je natjecanje u osmišljavanju softverskog rješenja ili softverskog prototipa za problem iz područja ekologije i održivosti s kojim se sudionici prijave.
 
Timovi se mogu prijaviti putem obrasca: https://forms.gle/AEcVQ1zVFVevNagj9
 
Prijave su otvorene do 7. srpnja u 23:59 h
 
Tko se može prijaviti?
 
Prijaviti se mogu studenti svih godina svih fakulteta, a važno je da se prijavljuju u timovima od 3 do 5 ljudi. Ukupno će na Hackathonu sudjelovati 10 timova odabranih na temelju prijave.
 
Kada i gdje se Hackathon održava?
 
Hackathon Green Growth će se održati od 16. do 18. srpnja (petak-nedjelja) uživo, u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER).
 
Sudionici će na raspolaganju imati i rad preko noći sa subote na nedjelju (17./18. srpnja).
 
Kako se natjecanje održava?
 
Timovi će se natjecati u osmišljavanju softverskog rješenja ili prototipa za odabrani problem.
Na raspolaganju će im biti dvije kategorije mentora: IT mentori i business mentori, koji će ih prema potrebi usmjeravati u programerskom i poslovnom smislu.
Na kraju programa će svaki tim ispred komisije pitchirati ideju koju su osmislili. Komisija će odabrati tri najbolje ideje.
 
Što dobivaju pobjednici?
 
Za tri najbolja tima osiguran je ukupni nagradni fond od 21 000 kuna.
 
Tema
 
Tema ovogodišnjeg Hackathona je “Green Growth”, što podrazumijeva da timovi rješavaju izazove ekološke održivosti u svojoj okolini,  primjerice: green energy, sustainable agriculture, smart cities, smart buildings, urban farming, urban gardening, micromobility i slično.
 
Više informacija možete saznati na web stranici: https://zabum.hr/hackathon/  te društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.