OBAVIJEST STUDENTIMA KOJI IZBORNE KOLEGIJE I SMJER STUDIJA BIRAJU PUTEM BURZE IZBORNIH KOLEGIJA U AKADEMSKOJ GODINI 2022./2023.

Studenti koji biraju izborne kolegije i smjer studija putem Burze izbornih kolegija imaju na raspolaganju tri upisna kruga o čemu više možete pročitati na linku https://www.efzg.unizg.hr/burza-izbornih-kolegija-45182/45182.

Studenti koji odaberu smjer i/ili izborne predmete u prvom krugu koji će se održati 29. kolovoza 2022. godine, dužni su predati e-zamolbu za upis (način opisan ovdje) od 31. kolovoza do 02. rujna 2022. godine. Tip zamolbe isključivo mora biti: E-zamolba za upis studenata s Burze.

Studenti koji su se upisali u prvom krugu NEMAJU PRAVO IZLASKA na dva jesenska i Dekanski rok.

Studenti koji odaberu smjer i/ili izborne predmete u drugom krugu koji će se održati 12. rujna 2022. godine, dužni su predati e-zamolbu za upis. (način opisan ovdje) od 13. do 16. rujna 2022. godine. Tip zamolbe isključivo mora biti: E-zamolba za upis studenata s Burze.

Studenti koji su se upisali u drugom krugu NEMAJU PRAVO IZLASKA na drugi jesenski i Dekanski rok.

Svi ostali studenti odabiru smjer i/ili izborne predmete u trećem krugu koji će se održati 22. rujna 2022. godine, dužni su predati e-zamolbu za upis (način opisan ovdje) do 30. rujna 2022. godine. Tip zamolbe isključivo mora biti: E-zamolba za upis studenata s Burze.

Kako bi razjasnili nedoumice i pomogli vam u odluci kojem krugu pristupiti odgovaramo na najčešća pitanja vezana za odabir smjera i/ ili predmeta:
 
  • Može li se izaći na jesenske rokove ako godinu upišem u prvom krugu?
    • Nakon što odaberete upis u prvom krugu ne možete ići na sljedeće rokove u rujnu
 
  • Kako će se puniti  kvote smjerova i izbornih kolegija?
    • Punit će se ovisno o interesima studenata za pojedini smjer ili predmet
 
  • Hoće li u svim krugovima upisa biti mogućnost upisa svih smjerova i izbornih kolegija ili samo na onima gdje je ostalo mjesta?
    • Obzirom da svaki smjer i predmet ima određenu kvotu (Odluka o kvotama nalazi se ovdje), svakim upisom se smanjuje broj mjesta u pojedinoj kvoti
 
  • Hoće li biti organiziran Dekanski rok i s obzirom na novu Burzu tko će imati pravo izaći na Dekanski rok?
    • Dekanski rok će se održati od 16. do 19. rujna 2022. godine i  njega imaju pravo prijaviti svi studenti (ako već nisu upisani na prvom ili drugom krugu)
 
  • Što ako se ostvare uvjeti za upis više godine nakon upisa na prvom ili drugom krugu, može li se poslije pristupiti nadolazećem krugu upisa?
    • Nakon što se student jednom upiše, novi upis nije moguć. Takve mogućnosti nije bilo ni prijašnjih godina. Iz tog razloga je važno da svaki student procjeni što želi te koji su mu prioriteti.


VAŽNA NAPOMENA:
Ako student ne preda E-zamolbu za upis studenata s Burze u navedenom terminu nakon svog odabranog kruga, njegov odabir na Burzi se poništava i oslobađa se mjesto za sljedeći krug.

Studenti koji imaju uvjet za upis u višu godinu studija (105, 165 i 225 ECTS bodova) upisuju izborne kolegije zimskog i ljetnog semestra.

 
Odgovore na najčešća pitanja možete pronaći ovdje.