Obavijest studentima koji izborne kolegije biraju putem Burze izbornih kolegija u akademskoj godini 2024./2025.


VAŽNO: PRAVO NA ODABIR IZBORNIH KOLEGIJA PUTEM BURZE IMAJU ISKLJUČIVO STUDENTI KOJI TIJEKOM STUDIJA NISU IMALI NITI JEDNU GODINU PONAVLJANJA
 

Studenti Sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija koji biraju izborne kolegije putem Burze izbornih kolegija imaju na raspolaganju dva upisna kruga o čemu više možete pročitati ovdje.


Studenti koji odaberu izborne kolegije u prvom krugu koji će se održati 15. srpnja 2024. godine dužni su predati e-zamolbu (način opisan ovdje) od 15. do 17. srpnja 2024. godine.

Tip zamolbe isključivo mora biti: E-zamolba za upis studenata s Burze.

Studenti koji su se upisali u prvom krugu NEMAJU PRAVO IZLASKA na dva jesenska i Dekanski rok.

Studenti koji odaberu izborne predmete u drugom krugu koji će se održati 11. rujna 2024. godine dužni su predati e-zamolbu (način opisan ovdje) od 12. do 15. rujna 2024. godine.

Tip zamolbe isključivo mora biti: E-zamolba za upis studenata s Burze

Studenti koji su se upisali u drugom krugu Burze NEMAJU PRAVO IZLASKA na drugi jesenski i Dekanski rok.

Za sve ostale studente ISVU Studomat će biti otvoren u razdoblju od 16. do 26. rujna 2024., a o samom načinu upisa možete pročitati ovdje.
VAŽNA NAPOMENA: Ako student ne preda ispravan tip e-zamolbe u navedenom terminu nakon svog odabranog kruga, njegov odabir na Burzi se poništava i oslobađa se mjesto za sljedeći krug.

Oni studenti koji se ne prijave niti na jedan od dva ponuđena kruga Burze, izborne kolegije mogu birati isključivo putem studomata po principu „gdje ima mjesta u kvoti“ u razdoblju od 16. do 26. rujna 2024.

VAŽNO: Studenti koji upisuju prvi put 4. godinu Sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija Poslovne ekonomije, izborne kolegije također mogu birati putem Burze, ali se ne upisuju u gore navedenim terminima već po posebnim uvjetima o čemu više možete pročitati ovdje.

Kako bi razjasnili nedoumice i pomogli vam u odluci kojem krugu pristupiti odgovaramo na najčešća pitanja vezana za odabir kolegija:
 
  • Može li se izaći na jesenske rokove ako godinu upišem u prvom krugu?
- Nakon što odaberete upis u prvom krugu ne možete ići na sljedeće rokove u rujnu
 
  • Kako će se puniti kvote izbornih kolegija?
- Punit će se ovisno o interesima studenata za pojedini kolegij
 
  • Hoće li u svim krugovima upisa biti mogućnost upisa svih izbornih kolegija ili samo na onima gdje je ostalo mjesta?
- Obzirom na to da svaki izborni kolegij ima određenu kvotu, svakim upisom se smanjuje mogući broj mjesta u pojedinoj kvoti
 
  • Hoće li biti organiziran Dekanski rok s obzirom na Burzu te tko će imati pravo izaći na Dekanski rok?
- Dekanski rok će se održati od 19. do 23. rujna 2024. godine i njega imaju pravo prijaviti svi studenti (koji do tog trena već nisu upisani)
 
  • Što ako se ostvare uvjeti za upis više godine nakon upisa na prvom ili drugom krugu, može li se poslije pristupiti nadolazećem krugu upisa?
- Nakon što se student jednom upiše, novi upis nije moguć. Takve mogućnosti nije bilo ni prijašnjih godina. Iz tog razloga je važno da svaki student procijeni što želi te koji su mu prioriteti.


VAŽNO:

Izborni kolegiji koje student dobije putem Burze izbornih kolegija vrijede samo u slučaju upisa u višu godinu studija.

Studenti koji imaju uvjet za upis u višu godinu studija (105, 165 i 225 ECTS bodova) upisuju izborne kolegije zimskog i ljetnog semestra.