Maraton karijera

Studentska udruga Centar za razvoj mladih organizira projekt pod nazivom Maraton karijera.

Naime, riječ je o skupu predavanja i radionica kojima se nastoje okupiti stručnjaci i uspješni ljudi iz različitih područja sa ciljem osvješćivanja studenata o mogućnostima i prilikama koje mogu ostvariti nakon završetka fakulteta. Samim time, ideja je da se predavači vraćaju upravo na fakultet s kojeg su krenuli u poslovni svijet te studentima predstave svoj put „od faksa do karijere i natrag“, kako glasi samo geslo događaja.

Maraton karijera uspješno se održao tri godine zaredom na različitim fakultetima. Uz Maraton karijera udruga je poznata po brojnim drugim projektima, primjerice portalu Studentski.hr, studentskom natjecanju Pokretač, konferenciji Čitaj, pitaj i mnogim drugim.

Prvi gost na predavanju, koje se održava u sklopu projekta Maraton karijera, jest bivši student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu - Ivo Sluganović. Predavanje je planirano za 20. svibnja 2021. godine u 19:00 sati, a održalo bi se online.

Naime, naš predavač nikada nije završio ekonomiju, jer se posvetio studiranju na FER-u, no ona je i dalje velik dio njegova interesa. On je od studiranja postigao mnoštvo toga, a sada je i ponosni vlasnik tvrtke. Gospodin Sluganović će kroz predavanje predstaviti mogućnosti zapošljavanja u izrazito traženom IT-sektoru. Također, cilj mu je potaknuti studente da se još tijekom studija odvaže na rad, bio volonterski ili nekog drugog tipa, kako bi si ugazili put za budućnost.

Više informacija (PDF)