Izv. prof. dr. sc. Tomislav Hernaus imenovan za gostujućeg profesora na SEBLU

Senat Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani (engl. School of Economics and Business, University of Ljubljana – SEBLU) na svojoj sjednici održanoj dana 25. siječnja 2021. godine imenovao je izv. prof. dr. sc. Tomislava Hernausa s Katedre za organizaciju i menadžment u status gostujućeg profesora (engl. Visiting Professor) za razdoblje od pet godina (2021.-2025.). Time se nastavlja dosadašnja uspješna suradnja koja formalno traje još od 2016. godine i prvog njegova izbora u status gostujućeg profesora.

Akcijski plan buduće suradnje uključivat će sudjelovanje izv. prof. dr. sc. Tomislava Hernausa u izvođenju nastave (na kolegijima Human Resource Management i Sodobne organizacijske teorije) i rad na zajedničkim znanstveno-istraživačkim aktivnostima (znanstveni projekt Organizational design in the digital era financiran od strane Javne agencije za raziskovalno dejavnost Repulike Slovenije, https://humanizingdigitalwork.com; Global work design project HR divizije stručnog međunarodnog udruženja Academy of Management; istraživački projekt Hrvatske zaklade za znanost Višerazinske konfiguracije organizacijskog dizajna: razumijevanje dualnosti između heterogenosti i homogenosti).

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani je trostruko akreditirana visokoobrazovna institucija (EQUIS, AACSB i AMBA) koja je uvrštena među 90 najboljih poslovnih škola u Europi prema Financial Times European Business School Rankings 2020, a proglašen je i među tri najbolje poslovne škole u regiji. Među njihovim gostujućim profesorima nalaze se znanstvenici s uglednih svjetskih sveučilišta kao što su University of Michigan, University of Massachusetts – Amherst i University of North Carolina (SAD), ETH Zurich i University of St. Gallen (Švicarska) i Eindhoven University of Technology (Nizozemska).