InterEULawEast postao najviše rangiran hrvatski časopis u području pravnih znanosti

Nešto ranije nego prethodnih godina, već u travnju 2024. godine, na portalu SCImago Journal & Country Rank (https://www.scimagojr.com/) objavljeni su novi metrički podaci o faktoru odjeka SCImago Journal Rank za časopise indeksirane u bazi Scopus. Indikator je to koji predstavlja mjeru prestiža časopisa izraženu kroz broj citata koje je časopis dobio, te prestiž časopisa odakle su citati došli.
 
S velikim zadovoljstvom možemo objaviti da je fakultetski multidisciplinarni časopis INTEREULAWEAST - Journal for International and European Law, Economics and Market Integrations, ušao u drugi kvartil u predmetnoj kategoriji pravnih znanosti s čimbenikom odjeka SJR 0,25 (https://www.scimagojr.com/journalsearch.php?q=21100935900&tip=sid&clean=0).
 
Na temelju ranije navedenog je časopis InterEULaw postao najviše rangiran hrvatski časopis u području pravnih znanosti, temeljem podataka iz baze Scopus, što je veliki uspjeh u godini u kojoj časopis slavi 10 godina od početka izlaženja (https://www.scimagojr.com/journalrank.php?country=HR&min=30&min_type=cd&category=3308).
 
Vjerujemo da će ovaj uspjeh potaknuti daljnji rad na povećanju kvalitete izdavačkog procesa časopisa, kao i jačanju znanstvene izvrsnosti objavljenih radova.
 

Čestitke uredništvu, prije svega glavnoj urednici prof. dr. sc. Hani Horak koja je svojim nesebičnim angažmanom vodila ovaj časopis od samih početaka i uvijek stremila ulasku u krug izabranih. Vjerujemo da će ovo biti najbolji podstreh za daljnji razvoj časopisa. Osim glavnoj urednici, zahvale idu i prijašnjem suuredniku, doc. dr. sc. Zvonimiru Šafranku te sadašnjoj suurednici, izv. prof. dr. sc. Dori Naletina, gospođi Silvani Brozović i Zrinki Udiljak Bugarinovski, prijašnjem lektoru gospodinu Željku Sirku, kao i svim recenzentima te autorima. Na kraju, potrebno je posebno zahvaliti se i izdavaču, Ekonomskom fakultetu Zagreb koji prepoznaje važnost znanstvene izdavačke djelatnosti visokoškolske institucije.