Hrvatski startup vanjske suradnice Katedre za informatiku Josipe Majić najuspješniji na svijetu na Cardano platformi

U nešto više od deset godina kripto-financije razvile su vlastite načine financiranja tehnoloških projekata. Više to nije samo bitcoin kao neka prva faza razvoja kripto-valuta koje se jednostavno koriste za plaćanje od kupca prema prodavaču. Isprva se razvila kripto-tehnološka mreža Ethereum, koja je omogućila i sklapanje poslova kreditiranja i investiranja a zatim je uslijedio razvoj financijskih proizvoda i poboljšanih mreža.

U tom razvitku sudjeluju i tehnološki projekti iz Hrvatske, ali i iz okruženja. Tvrtka Revuto razvija projekt pretplate na različite digitalne servise (npr. Netflix), dok je u kasnijoj fazi previđena i mogućnost plaćanja drugih obaveza. Premda joj je sjedište u Zagrebu, ima četrdesetak suradnika u cijelome svijetu. Jedinstvena je po tome što se koristi najnovijom tehnološkom mrežom Cardano koja ubrzava procese plaćanja, a također i po tome što je kao prvi Cardano-projekt izlistana na jednoj od vodećih kripto-burzi. 

Suosnivačica tvrtke Revuto je Josipa Majić, vanjska suradnica Katedre za informatiku Ekonomskog fakulteta Zagreb, na predmetu Affective computing in digital economy koji izvode prof.dr.sc. Mario Spremić i prof.dr.sc. Mirjana Pejić Bach.

Detaljne informacije dostupne su iz intervjua objavljenom na programu Hrvatske radio televizije, dostupno na linku: 
https://radio.hrt.hr/treci-program/drama/hrvatski-startup-prvi-u-hrvatskoj-koristi-cardano-blockchain-platformu-5930995