Godišnja nagrada Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2022. godinu

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je poziv zainteresiranim apsolventima ili studentima za prijavu na natječaj za najbolje studentske znanstvene i stručne radove u okviru „Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove“  za 2022. godinu.
 

U radovima je potrebno obraditi jednu od predloženih tema:
  1. InsurTech – potencijal za industriju osiguranja i njezine korisnike
  2. Decentralizirane financije – prijetnja ili katalizator razvoja financijskih usluga?
  3. ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja?
  4. Prediktivna analitika u predviđanju trendova i donošenju investicijskih odluka
  5. Digitalizacija i kibernetička sigurnost – izazovi i prilike
  6. Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima

Stručni rad predaje se u formi znanstvenog članka, i to u obliku izvornog znanstvenog članka, preglednog rada ili stručnog članka. U razmatranje će se uzeti radovi koji se dostave Hanfi zaključno do 16:00 dana 31. kolovoza 2022. Radovi zaprimljeni nakon navedenog roka neće se uzimati u obzir.

Tri najbolja rada nagradit će se novčanim iznosima od 15.000,00 kn neto za najbolji rad, 10.000,00 kn neto za drugoplasirani rad te 5.000,00 kn neto za trećeplasirani rad.
 
Namjera je Hanfe ovim pozivom dodatno unaprijediti suradnju s visokim učilištima i potaknuti studentsku zajednicu da se pobliže i na praktičnoj razini upozna sa zbivanjima na financijskim tržištima. Osim navedenog, taj oblik suradnje omogućit će interaktivnost studenata s regulatornim tijelom sektora financijskih usluga u Republici Hrvatskoj. Neposrednim uvidom u procese na tržištu financijskih usluga studenti imaju priliku unaprijediti vlastitu kreativnost i razviti vještine znanstvenog istraživanja i rasuđivanja te nadograditi znanja i vještine stečene tijekom studija.

Sve detaljne informacije o samom pozivu možete pronaći ovdje.