Ekonomski fakultet – Zagreb dobio AMBA akreditaciju i postao 128. trostruko akreditirani fakultet u svijetu

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ostvario je iznimno postignuće dobivanjem AMBA (Associations of MBAs) i BGA (Business Graduates Association) akreditacija.
 
Uz AACSB i EQUIS akreditacije, AMBA čini tzv. „trostruku krunu“ akreditacija koju ima manje od 1% ekonomskih fakulteta i poslovnih škola u svijetu, a Ekonomski fakultet - Zagreb je postao 128. član ove elitne globalne zajednice ekonomskog obrazovanja. Navedene akreditacije dodjeljuju tri najveće i najutjecajnije globalne akreditacijske organizacije, označavajući najviše standarde kvalitete i izvrsnosti u poslovnom obrazovanju.
 
Put prema trostrukoj akreditaciji je zahtjevan i dugotrajan. Dobivanje svake akreditacije je zaseban proces koji traje od tri do sedam godina i uključuje sveobuhvatnu samoevaluaciju te rigorozne recenzije od strane akreditacijskih panela i tima. Strogi postupci ocjenjivanja od strane AACSB-a, EQUIS-a i AMBA-e u području studenata i studijskih programa, nastave, internacionalizacije, istraživačkih rezultata, društvene dogovornosti te utjecaja profesora, studenata i alumnija u zajednici, mjerila su kvalitete koja Ekonomski fakultet - Zagreb kao jedina trostruko akreditirana institucija u Republici Hrvatskoj ima.
 
Akreditacija osigurava da naši studenti dobiju obrazovanje usklađeno s najrelevantnijim i suvremenim svjetskim trendovima, pripremajući ih da postanu učinkoviti lideri. Iako je postizanje „trostruke krune“ izniman uspjeh koji odražava ambicije te viziju i misiju Ekonomskog fakulteta - Zagreb da ne bude najbolja visokoobrazovna institucija u području ekonomije i poslovne ekonomije samo u Hrvatskoj, nego i u regiji i šire, istodobno predstavlja odgovornost da nastavimo tim putem kako bi postali konkurentniji na globalnoj razini.
 
U susret 104. rođendanu, svjesni smo da samo zajedno s našim studentima, zaposlenicima, alumnijima i ostalim dionicima možemo predvoditi u inovacijama u obrazovanju i istraživanju te na taj način oblikovati budućnost koja će odražavati našu predanost izvrsnosti i kontinuiranom unapređenju.