Ekonomski fakultet partner na projektu PermaLabs

Agencija za mobilnost i programe EU je temeljem Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2023. za program Erasmus+ (KA220-HED - Cooperation partnerships in higher education) prihvatila financiranje projekta strateškog partnerstva u visokom obrazovanju pod nazivom „Envisioning sustainable futures in higher education business departments, inspired by Permaculture design principles“ (akronim: PermaLabs). Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je partner na projektu, a voditelj projekta je izv. prof. dr. sc. Zoran Wittine.

U projektnim aktivnostima sudjelovat će ukupno 6 partnera iz Hrvatske, Poljske, Portugala, Grčke i Nizozemske. Koordinator projekta je Erasmus University iz Rotterdama. Partneri iz sustava visokog obrazovanja na projektu  su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (HR), Aristotle University of Thessaloniki (GR) i Bialystok University of Technology (PL), dok su preostali partneri neprofitne organizacije usmjerene na društveni, akademski i poduzetnički razvoj.

Cilj Permalabs projekta je razviti konceptualni okvir koji integrira principe i prakse permakulture u poslovno obrazovanje, razvoj trening programa inspiriranog principima permakulture za nastavnike poslovne ekonomije na visokoobrazovnim institucijama, te osviješćivanje javnosti o budućim rezultatima PermaLAB-a i poticanje šire primjene.
 
Projektne aktivnosti uključivat će istraživačke i dizajnerske aktivnosti, aktivnosti sustvaranja edukativnih materijala, Living Labs, razvoj trening programa za nastavnike, aktivnosti pilot testiranja, razvoj masovnog otvorenog online kolegija (MOOC) i dr. Rezultati projekta uključivat će PermaLABS Learning framework, PermaLABS Capacity Building Program, Digital Learning Hub, PermaLABS ljetnu školu i PermaLABS MOOC.