Diseminacijske aktivnosti DIGI4Teach projekta na Poznań University of Economics and Business

Članovi projekta DIGI4Teach bili su od 22. do 24. lipnja ugošćeni na Poznań University of Economics and Business u Poljskoj. Svrha posjeta bila je diseminacija projektnih aktivnosti DIGI4Teach projekta s kolegama s Poznań University of Economics and Business s kojima profesori s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu već duže vrijeme surađuju i trenutno izvode dva projekta, jedan sufinanciran iz programa Erasmus+ Teaching Sustainability in Higher Education in the Field of Economics and Management (SUSTA) i drugi financiran od strane Poljske nacionalne agencije za akademsku razmjenu - Central European Network for Sustainable and Innovative Economy (CENETSIE).

Dvije članice projekta s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i jedan član projekta iz Treće ekonomske škole Zagreb posjetili su Poznań University of Economics and Business i predstavili projekt istraživačima zainteresiranim za različite teme vezane uz održivost.


Sudionici su podijelili svoja iskustva, ali i izazove u podučavanju ekonomskih disciplina, prilagodbi na online edukaciju te mogućnosti uvođenja i korištenja više digitalnih alata u okviru kolegija iz ekonomskih disciplina (s naglaskom na statistiku, računovodstvo, osnove ekonomije i trgovinu).


Sudionici su također raspravljali o strukturi i organizaciji obrazovnog sustava u Poljskoj i Hrvatskoj kako u srednjim školama tako i na fakultetima/sveučilištima. S obzirom da DIGI4Teach projekt ima za cilj razmjenu iskustava u podučavanju ekonomskih disciplina u digitalnoj eri na sekundarnoj i tercijarnoj razini obrazovanja, sudionici su razgovarali i o mogućnostima budućih zajedničkih projekata koji bi potencijalno nastali kao rezultat ovoga projekta, te tako omogućili dodatno povezivanje srednjih škola i fakulteta/sveučilišta.
 
 






 
** Potpora Europske komisije proizvodnji ove objave ne predstavlja potporu sadržaju koji odražava samo stavove autora i Komisija ne može biti odgovorna za uporabu sadržanih informacija.