Ekonomski fakultet - Zagreb
POPIS SVEUČILIŠNIH SPECIJALISTIČKIH STUDIJA

Pravni i gospodarski okvir poslovanja u Europskoj uniji


Poštovani posjetitelji, dobro došli na mrežnu stranicu Sveučilišnog specijalističkog studija „Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU“!

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju javlja se potreba za sve više stručnjaka koji poznaju i razumiju način njezinog djelovanja. Suvremeni stručnjak za europske poslove i institucije mora vladati znanjima i vještinama europskog prava i ekonomije, a upravo to nudi ovaj studij. Važnost studija i znanja koja on pruža do sada je prepoznao veliki broj studenata koji je pohađao studij u proteklih četrnaest generacija.
Samouvjereno komuniciranje na europskom tržištu osigurava prednosti nastupa kao i mogućnost osobnog napredovanja u karijeri u institucijama Europske unije i Republike Hrvatske. Osim toga, europski standardi i kriteriji primjenjuju se i u poslovanju i djelovanju institucija u Republici Hrvatskoj u domaćem i međunarodnom prometu.
Studij se izvodi u okviru aktivnosti za koji je Katedri za poslovno pravo dodijeljen naslov Jean Monnet Chair kao priznanje za kvalitetu i kvalificiranost izvođenja studija u području europskog prava.


Prof. dr. sc. Hana Horak, voditeljica studija