Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič gostovao na Ekonomskom fakultetu

Potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič gostovao na Ekonomskom fakultetu

Potpredsjednik Maroš Šefčovič Ekonomski fakultet posjetio je u okviru druge turneje o energetskoj uniji. Predavanje je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Europski dokumentacijski centar (EDC-KDC) knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Katedrom za makroekonomiju i gospodarski razvoj, Uredom za međunarodnu suradnju i Uredom za savjetovanje i razvoj karijera.

 

Na Ekonomskom fakultetu organiziran je 30. siječnja 2018. godine Dijalog s građanima u kojem je gostovao Maroš Šefčovič, potpredsjednik Europske komisije, zadužen za energetsku uniju. Dobrodošlicu uvaženom gostu poželjeli su Dekan i prodekani Ekonomskog fakulteta te Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica Europskog dokumentacijskog centra. Moderator događanja: Jurica Šimurina.
Stvaranje funkcionalne energetske unije, klimatske promjene i energija aktualne su teme koje su privukle velik broj studenata, ali  i ostalih gostiju.

Potpredsjednik Šefčovič u svom izlaganju govorio je o Europskoj energetskoj uniji, a osvrnuo se i na ulogu Hrvatske u energetskoj uniji.

„Hrvatska priča svjedoči o učinku energetske unije na terenu. Ona je već ispunila svoje ciljeve za 2020. u pogledu emisija CO2, energije iz obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti, iako bi potonju trebalo dodatno poboljšati. K tome, Hrvatska energetska sigurnost postupno se ojačava, posebno zahvaljujući regionalnoj suradnji u okviru CESEC-a i budućem LNG terminala na Krku. Pozivam Hrvatsku da nastavi razvijati svoju  industriju obnovljivih izvora energije i uloži dodatne napore kako bi ispunila svoj cilj energetske učinkovitosti“, istaknuo je  potpredsjednik Šefčovič.


Studenti su aktivnim sudjelovanjem u raspravi već na samom početku pokazali zavidno znanje o energetskoj uniji,  komentirajući i postavljajući pitanja o LNG-u, klimatskim promjenama i Pariškom sporazumu te izlasku SAD-a iz njega.

Snimka gostovanja


Galerija slika