Katedra za turizam

DOBRODOŠLI!

Pred Vama se nalaze stranice Katedre za turizam koje će Vam pomoći da se lakše upoznate s programima stručnog, preddiplomskog, diplomskog, specijalističkog poslijediplomskog i doktorskog studija te pripadajućim kolegijima. Katedra za turizam broji ukupno 12 članova i to profesora, docenata i asistenata te 6 pridruženih odnosno vanjskih suradnika. Studij turizma na Ekonomskom fakultetu izvodi se na svim razinama studija - stručnom ("Turističko poslovanje"), preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom ("Turizam") te specijalističkom poslijediplomskom ("Menadžment turizma") i doktorskom.

Katedra za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu članica je UNWTO Education and Science Council (EdSCo) te ujedno i jedini predstavnik iz Republike Hrvatske u toj uglednoj svjetskoj organizaciji. Uvjet za članstvo je posjedovanje TedQual certifikata, koji predstavlja jamstvo da se obrazovanje i istraživanje za potrebe turizma izvodi u skladu s najvišim standardima kvalitete propisanim od strane UNWTO EdSCo. Katedra za turizam je jedina obrazovna institucija u Hrvatskoj koja posjeduje TedQual certifikat, koji joj je dodijeljen 2001. godine.

UNWTO Education Council


Osim redovnog programa edukacije za studente smjera turizam, svake se godine organizira i poseban program edukacije: ITHAS - International Tourism and Hospitality Academy at Sea. Sudionici ITHAS-a su studenti iz Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Njemačke, Finske i Kanade, a predavači su najistaknutiji profesori iz područja turizma u svijetu. Program se odvija u okviru krstarenja u Hrvatskoj ili u inozemstvu, a do sada je uspješno proveden pet puta - 2005. (Hrvatska), 2006. (Hrvatska), 2007. godine (Dunav - Njemačka, Austrija, Slovačka, Mađarska), 2008. (Hrvatska) i 2010. (Hrvatska).

Temeljem rješenja Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Katedra za turizam organizira i izvodi seminare i ispite za turističke vodiče i voditelje poslovnica turističkih agencija.

Ponosni smo na znanstveni časopis Acta Turistica koji izlazi već preko 20 godina. Časopis izlazi 2 puta godišnje te se referira u priznatim i za struku važnim međunarodnim sekundarnim publikacijama i elektroničkim bazama.

Acta Turistica

KONTAKT

Pročelnik katedre:
Izv.prof.dr.sc.Josip Mikulić

Tajnica katedre:
Nada Franceković

Tel:
01/238-3321

E-mail:
nfrancekovic@efzg.hr

Kabinet:
B 312

Rad sa studentima:
Pon-pet 12,00 - 14,00

 

Department of Tourism (English)


 

SAVJETI ZA ODGOVORNOG PUTNIKA
#travelenjoyrespect