Oglasna ploča

IZBORI ZA STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U ZAGREBU I STUDENTSKE ZBOROVE SASTAVNICA U AKADEMSKOJ GODINI 2016./2017.

Temeljem Odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, u utorak i srijedu 28. i 29. ožujka 2017. održavat će se izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica. Glasačka mjesta bit će otvorena oba dana od 8 do 20 sati.


DOKUMENTI FAKULTETA OBJEDINJENI NA JEDNOJ STRANICI

Dokumenti i odluke Fakulteta dostupni su stranici DOKUMENTI (ili www.efzg.hr/dokumenti)

Dokumenti su uglavnom u .pdf ili .doc formatu ali su prilagođeni za pregled sa starijim verzijama potrebnog softwarea. Ukoliko naiđete na bilo kakve probleme ili primjetite greške slobodno nam javite

Neki dokumenti posjeduju zaštitu pa nije dozvoljen ispis ili copy-paste.


Naputak o prijavi i odjavi ispita u Centru Koprivnica

1. Studenti koji se vode u evidenciji ISVU sustava, ispite će prijavljivati i odjavljivati isključivo putem interneta. Student koji nije dobio korisničko ime i lozinku za ISVU sustav, treba ih pribaviti u studentskoj referadi u Zagrebu.

2. Studenti koji se ne vode u evidenciji ISVU sustava, ispite će i dalje prijavljivati putem prijavnica i to u studentskoj referadi u Koprivnici. Na tim je prijavnicama obvezno navesti i JMBAG (matični broj studenta) kao i interni broj koji se nalazi ispod JMBAG-a.

 


 OBAVIJEST – stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata objavio je natječaj za stipendiranje studenata na redovnom školovanju, hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskim ratnim vojnim invalidima i njihovoj djeci, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata.
Tekst Natječaja možete pogledati (PDF), a obrasce za prijavu nalazi se na (PDF)
Obrasci se također mogu podići u sobi broj 5.


 OBAVIJEST STUDENTIMA KOJI ISPITE PRIJAVLJUJU PUTEM ISVU-a

Studenti prijavljuju i odjavljuju ispit elektroničkim putem pomoću ISVU Studomata kojem se može pristupiti:
- na računalnim-kiscima smještenim nasuprot dvorane 40 kod Centra za informatku
- pomoću bilo kojeg računala priključenog na Internet s instaliranim Internet preglednikom, na stranici
http://www.isvu.hr/studomat

Molimo studente da pomoću Studomata pregledaju sve podatke pod rubrikama Ispiti i Podaci o studentu. Eventualne pogreške u podacima prijavite Studentskoj službi.

Osobito je važno provjeriti podatke o prijavama za ispitni rok u prosincu. Ukoliko nema evidencije o prijavljenom ispitu, studenti su dužni ispit ponovno prijaviti.

Ispit prijavljujete za ispitni rok nastavnika kod kojeg ste raspoređeni u grupu prema satnici koja je bila važeća u godini prvog upisa predmeta.

Ukoliko ne znate u koju grupu prema satnici pripadate, odnosno kod kojeg profesora imate pravo prijaviti ispit, isto možete provjeriti na studomatu. Nakon što se prijavite za rad na studomatu trebate odabrati opcije podaci o studentu - status predmeta. Pojavit će se lista svih predmeta koje imate upisane, te klikom na strelicu u koloni Grupe uz odgovarajući predmet prikazat će se grupa i profesor kod kojeg imate pravo prijaviti ispit.

Nakon što ste prijavili ispit formira se ispitna lista. ISVU vas raspoređuje na ispit kod nastavnika kojemu pripadate, čak i kada ste prijavili ispit kod nastavnika kojem ne pripadate.

Ako ste prijavili ispit za ispitni rok kod nastavnika kojem prema satnici ne pripadate, dužni ste ispit odjavili i prijaviti kod nastavnika u čiju ste grupu prema satnici raspoređeni. U protivnom krivo prijavljeni ispit će vam se računati kao izlazak na ispit. (Na primjer, slučaj kada je datum održavanja ispita kod dva nastavnika različit.)

Promjene grupa moguće su na početku nastavne godine u dogovoru s predmetnim nastavnikom, nakon čega promjena mora biti evidentirana u ISVU-u kod tajnice katedri. 


Osmo polaganje ispita, odnosno ispita pred povjerenstvom, studenti su dužni prijaviti u tajništvu Katedre putem prijavnice za 8. polaganje (prijavnica se kupuje u Skriptarnici Fakulteta). Ukoliko student pijavit ispit putem Interneta, a ne učini to i putem prijavnice, neće moći pristupiti ispitu.

 

 


OBAVIJEST REDOVITIM STUDENTIMA S INVALIDITETOM

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dana 28. prosinca 2006. godine donijelo je Odluku o kriterijima za ostvarivanje prava na potporu troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom sveučilištnih i stručnih studija i studente s invaliditetom poslijediplomskih studija. Pravo na potporu mogu ostvariti redoviti studenti s invaliditetom sveučilišnih i stručnih studija i studenti s invaliditetom poslijediplomskih studija, državljani Republike Hrvatske, koji nisu u mogućnosti samostalno se koristiti sredstvima javnoga gradskog prijevoza. Više na http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=7402&sec=1933.


OBAVIJEST ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO GRADA ZAGREBA


ZDRAVSTVENA ZAŠTITA STUDENATA TIJEKOM STUDIJA U ZAGREBU

Svaka redovna studentica/student na fakultetu ima dva liječnika:liječnika obiteljske medicine kojeg ste izabrali (i kojem se obraćate kada ste bolesni) i studentskog liječnika, specijalistu školske i sveučilišne medicine. Svaki fakultet ima nadležnog studentskog liječnika .

Studentski liječnik na prvoj godini fakulteta obavlja sistematski pregled u koji je, uz pregled, uključen i razgovor o Vašim navikama i prilagodbi na fakultet. Ukoliko na sistematskom pregledu studentski liječnik otkrije određeni zdravstveni problem uputiti će Vas na daljnju obradu.  Tom istom liječniku možete se za vrijeme studiranja obratiti u slučaju poteškoća vezanih za učenje kao i mogućih problema uzrokovanih promjenama,prilagodbom na fakultet.
Omogućujemo Vam konzultacije i o reproduktivnom zdravlju kao i savjetovanje o kroničnim bolestima.
Studentskom liječniku se obraćate i zbog nemogućnosti obavljanja tjelesnog odgoja , radi pregleda za studentski dom i ostvarivanje prava iz zdravstvenih razloga na jednokrevetnu sobu, kao i radi mirovanja studentskih obaveza iz zdravstvenih razloga.

Kamo ići kad ste bolesni?
Kada ste bolesni (boli vas grlo, kašljete, imate povišenu temperaturu …) tada idete svom izabranom liječniku obiteljske medicine.
Studenti koji nisu iz Zagreba i zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zagrebu u slučaju bolesti mogu se javiti na hitnu medicinsku pomoć ili za vrijeme studiranja izabrati liječnika obiteljske medicine u tri doma zdravlja u Zagrebu: DZ Centar, Zapad i Istok u pravilu prema mjestu stanovanja.
Ista je procedura sa stomatologom i za djevojke s ginekologom.
Ukoliko prebacujete karton iz mjesta stanovanja u Zagreb, tada je za slučaj neke zdravstvene tegobe, kada se nalazite u mjestu svog stalnog boravka, potrebno tamo potražiti pomoć u hitnoj medicinskoj pomoći.

Za studente Ekonomskog fakulteta nadležan je tim u sastavu:

dr. Angelika Tičinović Ivančić
vms. Nataša Štritof Mihovec

naše radno vrijeme je:
PARNI DATUMI OD 08-13
NEPARNI DATUMI OD 14-19

Školska i studentska ambulanta za studente Ekonomije nalazi se u Albaharijevoj bb, na Knežiji.
Kako u skrbi imamo još i osnovne i srednje škole dio našeg radnog vremena odvija se na terenu ( u školama ), u privitku se nalazi raspored ZA LISTOPAD I STUDENI kada smo u ambulanti i kada možemo primati studente.
Narudžbe su obavezne.
Narudžbe za sistematske preglede, preglede za studentski dom, oslobođenja od pohađanja tjelesne kulture , savjetovanje možete napraviti i putem e- maila
angelika.ticinovic-ivancic@stampar.hr  
Ili na telefon 01/3835-444 

Raspored studenata za sistematski pregled I. godina stručni studij (Zagreb)

Rad ambulante u prosincu 2010.
 

 


PREPISIVANJE NA ISPITIMA NIJE DOZVOLJENO

Prepisivanje na ispitima može se kazniti.

Preporuka: pročitajte neka od pravila ponašanja na pismenom ispitu [više Slobodna mjesta]

 Izvanredni ispitni rok u prosincu 2009.

Informacije o izvanrednom ispitnom roku u prosincu 2009. možete pogledati ovdje.