Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Svečano otvorenje doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost

Svečano otvorenje doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost

Na Ekonomskom fakultetu 21. siječnja 2019. održano je svečano otvorenje poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost.

Otvorenju je prisustvovala treća generacija doktoranada studija te predavači i Uprava fakulteta. Okupljenima se obratio voditelj studija prof. dr. sc. Tonći Lazibat te prepustio riječ rektoru Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damiru Borasu i dekanu Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Jurici Pavičiću koji su poželjeli dobrodošlicu studentima. Uz to, istaknuli su važnost doktorskog studija koji nudi nove istraživačke mogućnosti za polaznike te potvrđuje status Ekonomskog fakulteta kao vodeće visokoškolske obrazovne ustanove i mjesta na kojem se razvijaju inovativni studijski programi koji prate trendove na svjetskom tržištu i omogućuju razvoj vrhunskih stručnjaka raznih profila. Nakon uvodnih riječi rektora i dekana, voditelj studija prof. dr. sc. Tonći Lazibat je predstavio cjelokupni program i predavače na studiju. Po završetku protokolarnog dijela otvorenja uslijedilo je neformalno druženje doktoranada i predavača.

Doktorski studij Ekonomija i globalna sigurnost je prvi interdisciplinarni studij ovog tipa u Hrvatskoj, a na njemu uz profesore Ekonomskog fakulteta kao predavači sudjeluju i profesori s niza drugih visokoškolskih institucija, uključujući Fakultet političkih znanosti te Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.