Studenti Ekonomskog fakulteta posjetili KING ICT

U pratnji prof. dr. sc. Marija Spremića i doc. dr. sc. Nikole Vlahovića grupa studenata diplomskog studija Menadžerska informatika posjetila je 24. studenoga 2017. kompaniju KING ICT.
 
U sklopu terenske nastave studenti su svoje fakultetske obveze zamijenili nizom predavanja u spomenutoj kompaniji gdje su imali priliku saznati sve o njihovim projektima, načinu poslovanja, ali i kako je raditi u KING ICT-u. Između ostalog, upoznati su i s poslovanjem Sektora softverskih rješenja, kulturom sektora, fleksibilnim radnim vremenom koje nudi i projektima na kojima sektor radi. Dobili su i informacije o ulogama koje sudjeluju na projektima razvoja softvera; tko je to scrum master, koja je funkcija voditelja projekta te koji su izazovi s kojima se svakodnevno susreću poslovni analitičar, product owner, razvojni programer, administrator baza podataka te specijalist za testiranje. Na samom kraju posjete održan je  speed dating na kojem su se studenti imali prilike družiti s KING-ovim voditeljima i zaposlenicima s ciljem boljeg međusobnog upoznavanja i povezivanja.
 
 „Studentima i profesorima diplomskog studija Menadžerska informatika s Ekonomskog fakulteta bilo je iznimno zanimljivo upoznati se s iskustvima provedbe IT projekata i metodama koje KING ICT koristi u svome radu. Studenti su osobito korisnim ocijenili mogućnost razgovora s različitim stručnjacima (‘speed dating’), a primijetili su i vrlo specifičnu i uspješnu organizacijsku kulturu. Zahvaljujemo se zaposlenicima KING ICT-a na gostoprimstvu i korisnom i odlično organiziranom događaju, uz nadu za daljnjom suradnjom“,  izjavio je profesor Spremić.

Više informacija dostupno je ovdje.