Promocija knjige Osnove računovodstva

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 16. ožujka 2018. održana je promocija knjige Osnove računovodstva autorica izv. prof. dr. sc. Josipe Grbavac s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i doc. dr. sc. Mirjane Hladika s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Promociju je otvorio domaćin, izv. prof. dr. sc. Igor Živko, prodekan na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i jedan od recenzenata knjige, koji je uz čestitke autoricama istaknuo činjenicu da knjiga Osnove računovodstva predstavlja značajan doprinos razvoju računovodstvene struke u Bosni i Hercegovini, ali i u Republici Hrvatskoj te je plod suradnje djelatnika dvaju fakulteta što joj daje poseban značaj.

Prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i recenzent spomenute knjige, u svom je obraćanju prikazao strukturu knjige i istaknuo značaj ove knjige za razvoj računovodstvene profesije i prakse u obje zemlje. Ujedno, naglasio je da je ova knjiga pokazatelj dugogodišnje suradnje između Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Treći recenzent, prof. dr. sc. Danimir Gulin, također je naglasio značaj i plodove suradnje dvaju fakulteta te je posebno istaknuo interkatedarski skup računovođa koji svake godine organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru i čiji plod je ova knjiga.
Na kraju promocije skupu su se obratile  i autorice knjige koje su predstavile svoj put u pisanju ove knjige te se zahvalile iskreno svima onima koji su im na tome putu pomogli.


Fotogalerija