Prestižno međunarodno priznanje hrvatskim doktoratima iz ekonomije

Na ovogodišnjem natječaju EDAMBE (European Doctoral Programs Association in Management & Business Administration) za najbolju disertaciju, treće mjesto su podijelile disertacije dr. sc. Matee Kovač s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Tanje Fatur Šikić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Prvo je mjesto osvojila disertacija iz Švedske, a drugo iz Danske. Zanimljivo je da su žene dobitnice sva četiri priznanja. Radovi su prezentirani na godišnjem sastanku i općoj skupštini EDAMBE 2. rujna 2019. u Oxfordu gdje su dobitnicama uručene nagrade i priznanja.

Ekonomski fakulteti u Zagrebu i Rijeci sa svojim doktorskim studijima Ekonomije i poslovne ekonomije istaknuti su članovi ovog prestižnog međunarodnog udruženja doktorskih studija, te uz Ekonomski fakultet u Ljubljani jedini ekonomski fakulteti članovi u regiji.

EDAMBA obuhvaća 70 prestižnih sveučilišta s fakultetima koji izvode doktorske studije poslovne ekonomije u Europi i svijetu. Svojim članicama omogućava usavršavanja doktoranada i mentora, nastavnih planova i programa, te organizacije doktorskog studija, što doktorandi Ekonomskih fakulteta u Zagrebu i Rijeci koriste nekoliko posljednjih godina. Članstvo u EDAMBA-i omogućilo je i međusobnu usporedivost razine doktorskih studija na najvišoj razini, te između ostalog omogućilo dr. sc. Matei Kovač i dr. sc. Tanji Fatur Šikić dobivanje ove prestižne nagrade.