Predavanje „Mjerenje ljudskoga kapitala znanja“ - dr. sc. Harry Patrinos

Pozivamo vas na predavanje dr. sc. Harrya Patrinosa, menadžera sektora za obrazovanje u Svjetskoj banci za regiju Europe i središnje Azije, na temu mjerenja ljudskog kapitala znanja, tj. vještina koje ljudi usvoje tijekom svojih života. Istraživanja pokazuju da učenici diljem svijeta pohađaju nastavu, ali nužno ne usvajaju nova znanja.

Dr. sc. Patrinos će predstaviti novo istraživanje koje mjeri ishode učenja u 164 zemlje, te obuhvaća 98 % svjetske populacije praćene u razdoblju od 2000. do 2017. godine. Rezultati ovog istraživanja također pružaju novi uvid u vezu između ljudskog kapitala i ekonomskog razvoja zemalja.

Ovo događanje je 26. po redu u sklopu tribine pod nazivom "Inovacije i transfer tehnologije - poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske" u zajedničkoj organizaciji Sveučilišta u Zagrebu s HAZU, u partnerstvu s Udrugom inovatora Hrvatske i suradnji s Ekonomskim fakultetom i Svjetskom bankom Hrvatska.

Predavanje će se održati u ponedjeljak 9. rujna 2019. u 11 sati u Dvorani 3 Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prijaviti se možete OVDJE.