Business Matchmaker

Business Matchmaker projekt je namijenjen proaktivnim studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u cilju povezivanja s potencijalnim poslodavcima, a održat će se 3. i 4. svibnja 2023. u prostorijama EFZG-a.

Ured za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u suradnji sa studentskom udrugom eSTUDENT organizira jedinstveni susret studenata i poduzeća u obliku speed datea, kombinaciji speed datinga i intervjua za posao u trajanju od 6 minuta. Najuspješniji studenti bit će izabrani u sljedeći, duži krug razgovora te potencijalno dobiti ponudu za praksu ili posao.

Poznata su poduzeća ovogodišnjeg Business Matchmakera

Ovogodišnji Business Matchmaker okupio je 26 poduzeća, lidera u svojim područjima. U sljedećih 6 skupina poduzeća su podijeljena prema odabranim smjerovima studijskih programa na Ekonomskom fakultetu – Zagreb.

 

Ako su financije, računovodstvo i analiza i poslovno planiranje tvoja područja interesa baci oko na poduzeća u sljedećim skupinama.

 

SKUPINA D:

CIAK GRUPA d.d. jedna je od vodećih kompanija u regiji u distribuciji rezervnih dijelova i auto opreme te pionir ekološki osviještenog gospodarenja otpadom. Osim širokog asortimana dijelova za osobna, teretna vozila, niza usluga i savjetovanja po pitanju zaštite okoliša također se bave edukacijama automehaničara kroz seminare i vlastiti tehnički časopis.

Privredna banka Zagreb d.d. je druga po veličini banka i financijska grupa u Hrvatskoj i članica Intesa Sanpaolo Grupe. Svojom poslovnom strategijom usmjerena je na suvremene oblike bankarskog poslovanja te kontinuirano održava vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija u bankarskom sektoru.

Orbico d.o.o. je europski distributer širokog raspona visokokvalitetnih robnih marki od prehrambenih/neprehrambenih, kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda, kao i tehničkih i elektroničkih uređaja, igračaka, tekstila, cigareta i motornih ulja. Također nude poslovna rješenja za prodaju i distribuciju, logističke usluge, marketing i usluge upravljanja robnim markama.

Positive Equity se bavi trgovanjem financijskih instrumenata na međunarodnom tržištu. Posluje u Zagrebu, Splitu i Dublinu, gdje joj je sjedište. U opisu posla im je praćenje, analiza i predviđanje kretanja na tržištu, ili jednostavnije rečeno hrvatski Wall Street.

 

SKUPINA E:

Deloitte d.o.o. je vodeći pružatelj usluga u područjima revizije i savjetovanja, poreza, poslovnog savjetovanja, usluga upravljanja rizicima i financijskog savjetovanja. Spada u tzv. “Veliku četvorku”, odnosno najbolje računovodstvene tvrtke na svijetu.

EY je konzultantsko-revizorska kompanija koja gradi bolje poslovno okruženje pružajući nizu domaćih i međunarodnih klijenata usluge revizije, savjetovanja, poreznog savjetovanja i podrške pri transakcija.

Mazars je međunarodna integrirana i neovisna revizorska, porezna i savjetodavna tvrtka. Dio je Mazars Grupe koja djeluje u 90 zemalja, a u Hrvatskoj uspješno posluju od 2012.

PLIVA Hrvatska d.o.o je najveća hrvatska farmaceutska tvrtka, kao i jedan od vodećih izvoznika na zapadna tržišta jer je svrstana među proizvođače koji ispunjavaju svjetske standarde kvalitete. Zahvaljujući Plivinim brojnim istraživanjima i razvoju lijekova i aktivnih farmaceutskih supstanciji, Zagreb se smatra jednim od vodećih centara za istraživanje i razvoj.

 

Svestranim studentima najbolje odgovaraja skupina F koja se bavi marketingom, trgovinom i menadžmentom.

​SKUPINA F:

Kaufland Hrvatska k.d je njemačka trgovačka tvrtka u Hrvatskoj prisutna od 2005. Kroz različite oblike često surađuju s obraznovnim sektorom nudeći mladima mogućnosti za upoznavanje s realnim poslovnim izazovima. Top Employer certifikat potvrdio je Kaufland kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i Europi.

Konzum plus d.o.o. vodeći je hrvatski maloprodajni lanac. Podržava domaću proizvodnju nudeći širok plasman proizvoda malih hrvatskih proizvođača. Uvijek u tijeku s trendovima, Konzum 2021. prvi uvodi mogućnost plaćanja kriptovalutama.

Medtronic globalni je lider u medicinskoj tehnologiji, specijaliziran za zastupanje i distribuciju medicinskih proizvoda i opreme renomiranih svjetskih proizvođača. Jedan je od vodećih opskrbljivača hrvatskog zdravstvenog sustava.

METRO Cash & Carry d.o.o.  je vodeća međunarodna veleprodajna tvrtka s prehrambenim i neprehrambenim asortimanom specijalizirani za potrebe hotela, restorana i cateringa (HoReCa) te neovisne trgovce. METRO također nudi usluge poput dostave i savjetovanja o proizvodima i poslovanju.

PLAN 2B INTERIJERI d.o.o. se bavi projektiranjem i uređenjem interijera. Nudi usluge poput izrade 3D modela i vizualizacija prostora, savjetovanja o bojama, materijalima i namještaju, kao i nadzora nad samim procesom uređenja prostora. Plan2be interijeri se specijaliziraju za uređenje raznih vrsta prostora, uključujući stambene, poslovne, trgovačke i ugostiteljske prostore.

 
 

Prijave za studente su otvorene do 23.4., stoga, pripremi CV i pitanja za poslodavce. Prijaviti se možeš OVDJE!

 

Ako trebaš pomoć sa životopisom, svakako se javi Uredu za savjetovanje i razvoj karijera na mail karijere@net.efzg.hr za pomoć.

 

Vidimo se na EFZG-u!

 

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem službene e-mail adrese: business.matchmaker@net.efzg.hr ili posjetite službene web stranice Business Matchmakera te zapratite Facebook i Instagram profile Business matchmakera.