Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Europski dokumentacijski centar

Europski dokumentacijski centar


RADNO VRIJEME

Poštovani,
 
Na Dan Fakulteta, u petak, 01.12.2017. knjižnica će za korisnike biti otvorena do 10.30 sati.


_______________________________________________________________________________________________

Najave događanja:
________________________________________________________________________________________________________

 
U srijedu, 08. studenog 2017. godine u Europskom dokumentacijskom centru knjižnice Ekonomskog fakulteta Zagreb voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj gosp. Branko Baričević održao je predavanje na temu:
 
BUDUĆNOST EUROPE


Gosp. Baričević osvrnuo na najnovije inicijative Europske komisije, na izazove s kojima se Europska unija suočava te ukazao na prilike koje jača, jedinstvenija i demokratičnija Europska unija donosi svojim građanima.
 
Tijekom predavanja razvila se diskusija sa studentima, a pitanja su se najviše odnosila na uvođenje eura, trenutnu situaciju u Španjolskoj, današnji status Grčke u EU, schengen, odnos nacionalnog i europskog identiteta itd.
 
Predavanje je organizirano u okviru EDC-KDC-ovog programa EU SRIJEDOM, u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.
 
Galerija slika
________________________________________________________________________________________________________

 
 
Novosti iz EDC-a:
 
 

Sa svrhom razvijanja potrebnih informacijskih vještina zainteresiranih korisnika u pronalaženju i korištenju relevantnih informacijskih izvora KDC će nastojati samostalno i u suradnji s drugim zainteresiranim stranama organizirati prigodna događanja vezana uz obrazovni, ekonomski i politički život Europske unije, ali i ostala važna europska pitanja.  

Program EU-srijedom: programom se predviđaju kontinuirana događanja svaku prvu srijedu u mjesecu, izuzevši vrijeme kolektivnih godišnjih odmora i ispitnih rokova.