Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Europski dokumentacijski centar

Europski dokumentacijski centar

OBAVIJESTI:
 
RADNO VRIJEME
U srijedu, 14.2.2018. godine, Knjižnično dokumentacijski centar se neće moći koristiti od 08.00 do 14.00 sati zbog događanja Forum Financije za svakoga.
 
U tom periodu, korisnicima će za učenje biti osigurana Kongresna dvorana.
 
Nakon 14.00 sati Knjižnično dokumentacijski centar nastavlja s radom po uobičajenom rasporedu.
 
________________________________________________________________________________________________________

Potpredsjednik Maroš Šefčovič Ekonomski fakultet posjetio je u okviru druge turneje o energetskoj uniji. Predavanje je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Europski dokumentacijski centar (EDC-KDC) knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Katedrom za makroekonomiju i gospodarski razvoj, Uredom za međunarodnu suradnju i Uredom za savjetovanje i razvoj karijera.

Na Ekonomskom fakultetu organiziran je 30. siječnja 2018. godine Dijalog s građanima u kojem je gostovao Maroš Šefčovič, potpredsjednik Europske komisije, zadužen za energetsku uniju. Dobrodošlicu uvaženom gostu poželjeli su Dekan i prodekani Ekonomskog fakulteta te Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica Europskog dokumentacijskog centra. Moderator događanja: Jurica Šimurina.

Stvaranje funkcionalne energetske unije, klimatske promjene i energija aktualne su teme koje su privukle velik broj studenata, ali  i ostalih gostiju.
Potpredsjednik Šefčovič u svom izlaganju govorio je o Europskoj energetskoj uniji, a osvrnuo se i na ulogu Hrvatske u energetskoj uniji.

Hrvatska priča svjedoči o učinku energetske unije na terenu. Ona je već ispunila svoje ciljeve za 2020. u pogledu emisija CO2, energije iz obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti, iako bi potonju trebalo dodatno poboljšati. K tome, Hrvatska energetska sigurnost postupno se ojačava, posebno zahvaljujući regionalnoj suradnji u okviru CESEC-a i budućem LNG terminala na Krku. Pozivam Hrvatsku da nastavi razvijati svoju  industriju obnovljivih izvora energije i uloži dodatne napore kako bi ispunila svoj cilj energetske učinkovitosti“, istaknuo je potpredsjednik Šefčovič.
Studenti su aktivnim sudjelovanjem u raspravi već na samom početku pokazali zavidno znanje o energetskoj uniji,  komentirajući i postavljajući pitanja o LNG-u, klimatskim promjenama i Pariškom sporazumu te izlasku SAD-a iz njega.

Snimku gostovanja možete pogledati ovdje.

Galerija slika.

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Novosti iz EDC-a:


Sa svrhom razvijanja potrebnih informacijskih vještina zainteresiranih korisnika u pronalaženju i korištenju relevantnih informacijskih izvora KDC će nastojati samostalno i u suradnji s drugim zainteresiranim stranama organizirati prigodna događanja vezana uz obrazovni, ekonomski i politički život Europske unije, ali i ostala važna europska pitanja.  

Program EU-srijedom: programom se predviđaju kontinuirana događanja svaku prvu srijedu u mjesecu, izuzevši vrijeme kolektivnih godišnjih odmora i ispitnih rokova.

Godišnji izvještaji o radu