Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Ekonomskom fakultetu dodijeljena EPAS akreditacija na 5 godina za BDiB program

Ekonomskom fakultetu dodijeljena EPAS akreditacija na 5 godina za BDiB program

Akreditacijski odbor EFMD-a  (Europske zaklade za razvoj menadžmenta) donio je pozitivan izvještaj o provedbi preddiplomskog studija poslovne ekonomije na engleskom jeziku - Bachelor Degree in Business (BDiB) te mu je dodijelio prestižnu EPAS akreditaciju na 5 godina.
Nakon uspješno provedene reakreditacije, akreditacijski odbor EFMD-a  (Europske zaklade za razvoj menadžmenta) donio je pozitivan izvještaj o provedbi preddiplomskog studija poslovne ekonomije na engleskom jeziku - Bachelor Degree in Business (BDiB) te je Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za navedeni program dodijelio prestižnu EPAS akreditaciju na 5 godina.

Posebno su pohvaljeni pozitivni pomaci u svim ključnim kriterijima, osobito internacionalizaciji, strateškoj orijentaciji fakulteta u međunarodnoj izvrsnosti i načinu poučavanja koji je usmjeren studentima, odnosno u kojem su studenti u središtu.

Za Ekonomski fakultet i Sveučilište u Zagrebu ova akreditacija znači potvrdu akademske izvrsnosti, proširenje međunarodne suradnje i priznanje dosadašnjim naporima svih djelatnika Ekonomskog fakulteta, dok za studente znači dodatnu prepoznatljivost na međunarodnom tržištu rada.

Vrednovanje programa prema rigoroznim kriterijima i dobivanje petogodišnje EPAS akreditacije za BDiB studij dokaz je naše predanosti izvrsnosti i glavni motivator za daljnja poboljšanja, posebno na institucionalnoj razini.
EPAS akreditacija dodjeljuje se onim programima iz poslovne ekonomije i menadžmenta koji udovoljavaju sljedećim kriterijima: akademskoj izvrsnosti, povezanosti s praksom i međunarodnoj orijentaciji. Trenutno je akreditirano 103 programa sa 76 institucija iz 36  zemalja što dodatno potvrđuje

izvrsnost i smješta BDiB studij i Ekonomski fakultet među najbolje institucije u svijetu.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu EPAS akreditaciju ima od 2011. godine i  jedini je u Hrvatskoj koji se može pohvaliti ovom akreditacijom. Bachelor Degree in Business je četverogodišnji preddiplomski sveučilišni studijski program te prvi sveučilišni studij poslovne ekonomije u Hrvatskoj koji se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku.
 
Value of EQUIS & EPAS Business School Accreditations
https://www.youtube.com/playlist?list=PLuzaBKAt07S2OG1OeVLhKhnJZ-KSHKcnL