Predstavljanje rada i razvoja Katedre za ekonomiku poduzeća

 Katedra za ekonomiku poduzeća održala je 23. studenog 2015. stručni skup: Pregled rada i razvoja katedre. Prof. dr. sc. Silvije Orsag, pročelnik katedre otvorio je skup kratkim izlaganjem o povijesti katedre i njezine uloge u razvoju fakulteta. Naglasak je stavljen na aktualni doprinos katedre nastavnoj djelatnosti fakulteta kroz razvoj smjera „Analiza i poslovno planiranje“, ali i pregled znanstvene i stručne djelatnosti. U kraćoj diskusiji vezanoj uz spomenute teme podršku rada Katedri istaknuli su dr. sc. Dubravko Štimac i dr. sc. Dragan Kovačević ističući, između ostalog, važnost obrazovanja studenata te aktivnosti članova Katedre na pravilnoj analizi postignutih učinaka mirovinske reforme.
Uslijedilo je predstavljanje knjige „Risk Management: Strategies for Economic Development and Challenges in the Financial System“. Knjigu, u kojoj su najveći doprinos dali članovi Katedre, je predstavila urednica izv. prof. dr. sc.Danijela Miloš Sprčić koja je ujedno i prezentirala rad članova Katedre na projektu „Utjecaj integriranog upravljanja rizicima na uspješnost poslovanja poduzeća u razdoblju globalne financijske krize“.
Prof. dr. sc. Marko Kolaković govorio je u ime članova Katedre koji se bave poduzetništvom pri čemu je istaknuo da Katedra organizira dvije međunarodne znanstvene konferencije, jednu iz područja poduzetništva, a drugu iz područja financijske analize.
Skup je završio predstavljanjem novog udžbenika za kolegij Poslovne financije čiji je autor prof. dr. sc. Silvije Orsag.
Na skupu su sudjelovali i dr. sc. Emil Mihalina, Marko Bešlić, mr.sc. Dražen Rajković te drugi bivši studenti i suradnici Katedre.

Galerija slika >>