Knjižnica Online


PROBNI PRISTUP VIDEO SNIMKAMA IZDAVAČA ALEXANDER STREET
Do kraja srpnja 2017. godine, Sveučilištu u Zagrebu omogućen je probni pristup video sadržajima izdavača Alexander Street koji je odnedavno ProQuestova kompanija.
 
Zbirka pod nazivom Academic Video Online sadrži preko 62 000 video zapisa namijenjenih visokoškolskim institucijama. Tematski pokriva sva znanstvena područja, a snimke se odnose na predavanja, dokumentarne filmove, prezentacije itd.
 
 
Pristupni link

Pristup je omogućen s računala unutar IP adresa Fakulteta uključujući proxy server. Za više informacija obratite se u knjižnicu.
 
objavljeno 13.7.2017.
RADNO VRIJEME KNJIŽNICE
 
Radno vrijeme Knjižnično dokumentacijskog centra u ljetnom periodu 2017. godine:
 
Od 10.07. – 21.07.2017. godine:
 
PONEDJELJAK – ČETVRTAK od 8.15 – 15.45 sati
PETAK od 8.15 – 14.45 sati
SUBOTA od 8.15 – 13.45 sati
 
Knjižnično dokumentacijski centar će biti zatvoren od 24.07.2017. godine te počinje s radom 21.08.2017. godine, prema uobičajenom radnom vremenu.
 
Hvala na razumijevanju
 
objavljeno 6.7.2017.
PROBNI PRISTUP JSTOROVOJ ZBIRCI SUSTAINABILITY

U razdoblju od 26. lipnja do 26. srpnja 2017. godine, unutar mreže Fakulteta omogućili smo probni pristup JSTOR-ovoj zbirci pod nazivom Sustainability Collection.
 
Zbirka trenutno sadrži 114 naslova časopisa, 338 e-knjiga i 1933 istraživačka izvještaja, a tematski okuplja radove koji se odnose na održivost, ekološke probleme i njihov utjecaj na društvo.

JSTOR je poznat po gradnji novih zbirki u produkcijskoj fazi, te je tako i s ovom zbirkom koju će graditi do 2018. godine s ciljem okupljanja 150 naslova časopisa i 5000 izvještaja.
 
Spektar pokrivenog istraživačkog rada se proteže kroz različite znanstvene discipline: od biologije, ekonomije i poslovanja, ekologije, prava, javnog zdravstva  itd.
 
Do pune izgradnje kolekcije predviđeno je da se samo 16 naslova časopisa preklapa s našom trenutnom pretpatom na kolekcije Arts & Science I-IX.
 
Društveni interes za temu održivosti raste svakodnevno, te vjerujemo da će uvid u kolekciju biti vrijedan poticaj i profesorima u njihovom znanstveno-istraživačkom radu i studentima za pisanje svojih ocjenskih radova.
 
Više informacija o kolekciji možete naći na stranici koja ujedno pruža mogućnost pretraživanja i pregledavanja po temama.
 
Pretraživanje je moguće i preko poznate JSTOR-ove tražilice.
 
Za više informacija slobodno se javite u knjižnicu.
 
objavljeno 21.6.2017.
PROBNI PRISTUP EMERALDOVOJ ZBIRCI POSLOVNIH SLUČAJEVA

Do kraja lipnja 2017. godine za studente i djelatnike fakulteta otvoren je probni pristup Emeraldovoj zbirci poslovnih slučajeva eCases.
 
Poslovni slučajevi do sada nisu bile značajnije zastupljeni u knjižničnoj ponudi pa vjerujemo da će uvid u kolekciju koristiti i studentima i profesorima. Vrijednost ove vrste građe rapidno raste u međunarodnoj akademskoj zajednici, počevši od nastave, studentske mobilnosti, međunarodnih natječaja i istraživanja, akreditacijskih procesa, rangiranja sveučilišta itd.
 
Emerald objavljuje zbirku poslovnih slučajva od 2011. godine pod sloganom Real world business scenarios for the classroom.
 
Kolekcija se sastoji od dva Emeraldova proizvoda: The Case Journal i Emerging Markets Case Studies, te kolekcija nekoliko stranih sveučilišta.
 
The Case Journal je časopis s poslovnim slučajevima i vježbama namijenjenima nastavi. Zbirka Emerging Markets Case Studies pokriva procese upravljanja i odlučivanja na tržištima u nastaju, a autori su znanstvenici koji se usko bave ovim pitanjima ili direktni sudionici  lokalnih poslovnih procesa koji svojim iskustvom daju doprinos ekonomijama u razvoju na globalnoj razini.
 
Nadalje, dostupni su i sadržaji drugih izdavača, primarno sveučilišta koji u svom izdavačkom portfelju posebnu pažnju posvećuju kolekcijama poslovnih slučajeva, kao npr. Darden School of Business, University of Virginia, Kellogg School of Management i Northwestern University. Zbirka pokriva poslovne slučajeve iz nastavnih programa MBA studija s ciljem da student može razumijeti i primjeniti teorije poslovanja, analizirati složene situacije i formulirati rješanja.
 
 
Pristup je omogućen s računala unutar Fakulteta.
 
Skrećemo pozornost na mogućnost sužavanja rezultata pretraživanja po vrsti građe.
 
Pregledavanje poslovnih slučajeva

Ne preporučujemo pretraživanje Emeralda u pregledniku Google Chrome.
 
Za sva pitanja slobodno se javite u knjižnicu.
 
objavljeno 19.6.2017.
RADNO VRIJEME KNJIŽNICE
U četvrtak 8. lipnja 2017. godine Knjižnično dokumentacijski centar će biti zatvoren u vremenu
od 14.30 do 16.30.

Hvala na razumijevanju. 
 
objavljeno 6.6.2017.
PROBNI PRISTUP E-KNJIGAMA NA PLATFORMI PROQUEST EBOOK CENTRAL

Nacioanalna i sveučilišna knjižnica Zagreb u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, omogućila nam je probni pristup ProQuestovom portalu ProQuest Ebook Central preko koje Ekonomski Fakultet u Zagrebu pristupa kolekciji Business & Management.
 
Unutar mreže Fakulteta, odnosno preko proxy servera moguće je nesmetano koristiti sadržaj u tzv. on-line modu rada, što znači nesmatano čitanje knjiga putem internet veze. Za čitanje knjige u off-line modu rada, odnosno bez trenutnog pristupa internetu, te za djelomično kopiranje ili ispis knjige, potrebno je kreirati osobni račun.

Pristup je otvoren do 27. lipnja 2017.
 
Platforma nudi sadržaje oko 650 izdavača s više od 810 000 elektroničkih knjiga raspoređenih u predmetne cjeline:
 • Arts
 • Business/Management
 • Education
 • General
 • Health & Medicine
 • History & Political Science
 • Law
 • Literature & Language
 • Religion & Philosphy
 • Science & Technology
 • Social Science
Više informacija o pretraživanju možete naći na linku.

Link za pretraživanje

Za više informacija javite se u knjižnicu.
 
objavljeno 19.5.2017.
EU srijedom: Denis Redžepagić održao predavanje „Europska energetska unija“Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Europski dokumentacijski centar knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirali su 03. svibnja 2017. godine predavanje „Europska energetska unija“, koje je održao Denis Redžepagić, zamjenik voditeljice Odjela za političko izvještavanje i analize Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.
 
D. Redžepagić je kroz predavanje objasnio osnovne elemente Europske energentske politike (Dogovor o ciljevima za 2020 i 2030, Pariški sporazum (UNFCCC) i Europska energetska unija), osvrnuvši se na klimatske politike i izazove, modernizaciju gospodarstva, postignute rezultate Europske unije i prostor za poboljšanje, smanjenje emisije stakleničkih plinova itd. Objašnjen je i „put“ prema Energetskoj uniji, koji podrazumijeva: Energetsku učinkovitost na prvom mjestu, Energetsku sigurnost, solidarnost i povjerenje, Potpuno integrirano Energetsko tržište, „Dekarbonizaciju“ gospodarstva te Istraživanje, razvoj i konkurentnost. Nakon usvajanja Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, „put“ prema Energetskoj uniji podrazumijeva sljedeće korake: -  Usvajanje i provedbu prijedloga Energetske unije i klimatske politike, -  Provedbu Strategije o mobilnosti sa niskim emisijama, -  Ubrzanje inovacija u "čistoj" energiji i globalna konkurentnost, -  Rad na održivosti financiranja i investicijama i -  Jačanje okružja za prijelaz na čisto gospodarstvo. 

Galerija slika
 
objavljeno 4.5.2017.
 
Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj
 
i
 
Europski dokumentacijski centar Knjižnično-dokumentacijskog centra
 
ima čast i zadovoljstvo pozvati vas na predavanje
 
EUROPSKA ENERGETSKA UNIJA
 
 

Gost predavač:
 
DENIS REDŽEPAGIĆ
zamjenik voditeljice Odjela za političko izvještavanje i analize Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj
 
 
Kada: srijeda, 03. svibnja 2017. u 14. 00 sati
Gdje: Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet, DV-14
 
 
Molimo da dolazak potvrdite na e-mail
 
 
 
Kratki životopis:
Gospodin Denis Redžepagić obnaša funkciju zamjenika voditeljice Odjela za političko izvještavanje i analize Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj od siječnja 2014. godine. U periodu od 2005. do 2014. godine radio je kao znanstveni asistent na Ekonomskom institutu Zagreb, te od 2012.-2013. godine kao savjetnik za gospodarstvo i trgovinu pri Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj. Diplomirao je ekonomiju i međunarodne odnose na University of Warwick, UK, magistrirao na ESCP Europa i doktorirao na Sveučilištu u Splitu.
 
objavljeno 27.4.2017.
PROBNI PRISTUP ČASOPISU NEW YORK TIMES
U razdoblju do 30. travnja 2017. godine hrvatskim sveučilištima otvoren je pristup novinama The New York Times i The International New York Times (bivši The International Herald Tribune).
 
Pristup časopisima je omogućem putem linka.
 
Više o pristupu možete saznati na stranicama Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu 
 
objavljeno 7.4.2017.
PROBNI PRISTUP NOVIM JSTOROVIM KOLEKCIJAMA 
 
Do kraja 2017 godine hrvatska akademska zajednica moći će pristupiti dodatnim JSTOR-ovim kolekcijama.
 
Trenutna pretplata uključuje kolekcije Arts & Sciences I – VII, a proširenje se odnosi na kolekcije VIII-IX.
 
Više o pristupu možete naći na Portalu elektroničkih izvora za htrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu, odnosno na ovoj adresi.
 
Pretraživanje je omogućeno preko poznatog JSTOR-ovog linka.
 
Kolekcije koje su u probnom pristupu nisu dohvatljive preko summona.
 
Za sve informacije se javite u knjižnicu

 
objavljeno 7.4.2017.
Novo u knjižnici: JSTOR-ove e-knjige
Knjižnično-dokumentacijski centar obogatio je svoju zbirku elektroničkih knjiga s 20 novih naslova.

Radi se o JSTOR-ovim izdanjima iz 2016. godine iz tematske zbirke pod nazivom Business & Economics.

Knjigama možemo pristupiti unutar fakultetskog raspona IP adresa i to isključivo preko direktnih linkova.

Popis dostpnih naslova i pristupnih linkova možete pronaći na ovoj stranici.


Za više informacija obratite se u knjižnicu.

 
objavljeno 7.4.2017.

Manica Hauptman održala predavanje

„Koordinacija ekonomskih politika u Europskoj uniji“


Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Europski dokumentacijski centar knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirali su 05. travnja 2017. godine predavanje „Koordinacija ekonomskih politika u Europskoj uniji“, koje je održala Manica Hauptman, savjetnica za gospodarstvo u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj.
 
M. Hauptman je kroz predavanje objasnila „trokut“ i procese Europskog semestra, pakt stabilnosti i rasta, te mehanizme/alate (godišnji pregled rasta i IMU, izvješće za države članice, nacionalne programe reformi + PK i preporuke za države članice). U drugom dijelu predavanja osvrnula se na Ciklus 2017 po fazama (I. Godišnji pregled rasta i Izvješće o mehanizmu upozoravanja; II. Izvješća za države članice & Krovna komunikacija EU27; III. Nacionalni program reformi i program konvergencije; IV. Preporuke za države članice i V. Pakt stabilnosti i rasta i procedura prekomjernog deficita), a predavanje je završila osvrtom na Izvješće za Hrvatsku 2017., istaknuvši i napredak u provedbi preporuka, odnosno gdje je ostvaren određeni napredak, ograničeni napredak i gdje napredak nije ostvaren. Istaknula je i važnost Službe za podršku strukturnih reformi (SRSS), osnovanu pri Europskoj komisiji, između ostalog, kao pomoć državama u oblikovanju politika vezanih uz strukturne reforme.
 
Nakon predavanja studenti su postavljali pitanja, uglavnom vezana uz poreznu reformu, projekte i zapošljavanje.
 
O važnosti ekonomskih politika u Europskoj uniji svjedoči i veliki interes gostiju, pa je predavanje održano pred punom knjižnicom publike.

Galerija slika
 
objavljeno 7.4.2017.
EU-srijedom: najava


Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj
i
Europski dokumentacijski centar Knjižnično-dokumentacijskog centra
 ima čast i zadovoljstvo pozvati vas na predavanje EU-srijedlom

KOORDINACIJA EKONOMSKIH POLITIKA 
U EUROPSKOJ UNIJI
 
Gošća predavačica:
 
MANICA HAUPTMAN
savjetnica za gospodarstvo u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj

 
Kada: srijeda, 05. travnja 2017. u 12. 00 sati
Gdje: Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet, Knjižnica
 
Molimo da dolazak potvrdite na e-mail djukica@efzg.hr

Kratki životopis:
Gospođa Manica Hauptman radi kao savjetnica za gospodarstvo u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj. U proteklih 10 godina radila je za institucije Europske unije u Bruxellesu i Islamabadu, a prije toga u slovenskom parlamentu te kao članica think-tanka u Ujedinjenom Kraljevstvu. Diplomirala je na Sveučilištu u Ljubljani, završila poslijediplomsku specijaliziraciju na Sveučilištu u Beču i magistrirala na London School of Economics

 
objavljeno 31.3.2017.
Cecilia Malmström, povjerenica Europske komisije za trgovinu održala predavanje na Ekonomskom fakultetu
Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Europski dokumentacijski centar knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirali su 28. ožujka 2017. godine Citizens' dialogue: Progressive EU trade policy for the 21st century s Ceciliom Malmström, povjerenicom Europske komisije za trgovinu.

Pred punom dvoranom, povjerenica Malmström predstavila je naprednu trgovinsku politiku Europske unije za 21. stoljeće, a dotaknula se i aktualnih trgovinskih tema koje su u fokusu Europske komisije, ističući pri tome poziciju i mogućnosti Republike Hrvatske. 

Nakon izlaganja uslijedio je dinamičan razgovor sa studentima i zaposlenicima Fakulteta, te ostalim uvaženim gostima.

Galerija slika
 
objavljeno 28.3.2017.
Citisens' dialogues: PROGRESSIVE EU TRADE POLICY FOR THE 21st CENTURY

Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj, u suradnji s EDC-om Knjižnično-dokumentacijskog centra ima zadovoljstvo pozvati vas na
 
Citisens' dialogues: PROGRESSIVE EU TRADE POLICY FOR THE 21st CENTURY
s
CECILIOM MALMSTRÖM, Povjerenicom Europske komisije za trgovinu
...
 
Moderatorica: doc.dr.sc. Kristina Petljak
Kada: utorak, 28. 03. 2017. u 12. 00 sati
Gdje: Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet, DV-3
 
Kratki životopis:
Gospođa Cecilia Malmström švedska je političarka rođena 1968. godine. Doktorirala je političke znanosti na Göteborg University. Od 2001. godine članica je švedske liberalne stranke Folkpartiet. Od 1999.-2006. godine bila je članica Europskog parlamenta, nakon čega obnaša dužnost švedske ministrice za EU pitanja, a od 2010. godine bila je europska povjerenica za unutarnje poslove. Od 2014. godine imenovana je za povjerenicu Europske komisije za trgovinu.

 
objavljeno 20.3.2017.
 
                        

Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s European Parliament Former Members Association u okviru programa European Parliament to Campus organizira
 
PREDAVANJE
G. Alessandro Battilocchio
The Role and Responsibility of the EU in
Shaping International Relations


u četvrtak 30. ožujka 2017. u 16:00 sati u dvorani 6

 
OKRUGLI STOL
EU Economic Perspectives in the Light of
Migrant Crisis, “Brexit” and U.S. Policies


u petak 31. ožujka 2017. u 10:00 sati u
Europskom dokumentacijskom centru (Knjižnica EFZG)

 
Organizacija European Parliament Former Members Association okuplja bivše članove Europskog parlamenta, te u okviru svog programa European Parliament to Campus omogućuje sveučilištima promicanje aktivnosti i ideja Europske unije kroz ekspertizu i iskustvo bivših članova Europskog parlamenta.

Svi zainteresirani pozivaju se na sudjelovanje na predavanju i okruglom stolu.
 
objavljeno 24.3.2017.
Małgorzata Jaroszewska i Marina Mudrenović održale predavanje
o Pearosnovom holističkom pristupu obrazovanju
U organizaciji Knjižnično-dokumentacijskog centra 20. ožujka 2017. su predstavnice izdavačke kuće Pearson Małgorzata Jaroszewska i Marina Mudrenović održale predavanje na temu „Pearson – holistički pristup obrazovanju“.

Pearson je najveća obrazovna tvrtka na svijetu, koja posluje u više od 70 zemalja. Misija tvrtke je pružiti podršku svima koji se nalaze u sustavu obrazovanja na mjerljiv način, a koji može utjecati na njihov daljnji život.

Pearsonovi obrazovni proizvodi i usluge namijenjeni su institucijama, vladama i pojedincima, čiji je cilj podržati napredak i ispuniti ostvarenje potencijala. U suradnji s partnerima i korisnicima primjenjuju holistički pristup obrazovanju, koji započinje istraživanjem kakva vrsta učenja najbolje odgovara određenoj sredini, zatim povezuje ljude i organizacije s ciljem poticanja i razvijanja ideja usmjerenih na poboljšavanje procesa učenja te na samom kraju mjeri ishode proizvoda i ispunjenih ciljeva.
 
objavljeno 21.3.2017.
PEARSON – HOLISTIČKI PRISTUP OBRAZOVANJU
Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje

PEARSON – HOLISTIČKI PRISTUP OBRAZOVANJU

koje će održati

Małgorzata Jaroszewska i Marina Mudrenović
predstavnice izdavačke kuće Pearson


Predavanje će se održati u ponedjeljak, 20.03.2017. godine u 14.30 sati u PDS Centru (DV-51)


Pearson je najveća obrazovna tvrtka na svijetu, koja posluje u više od 70 zemalja. Misija tvrtke je pružiti podršku svima koji se nalaze u sustavu obrazovanja na mjerljiv način, a koji može uticati na njihov daljnji život.

Pearsonovi obrazovni proizvodi i usluge namijenjeni su institucijama, vladama i pojedincima, čiji je cilj podržati napredak i ispuniti ostvarenje potencijala. U suradnji s partnerima i korisnicima primjenjuju holistički pristup obrazovanju, koji započinje istraživanjem kakva vrsta učenja najbolje odgovara određenoj sredini, zatim povezuje ljude i organizacije s ciljem poticanja i razvijanja ideja usmjerenih na poboljšavanje procesa učenja te na samom kraju mjeri ishode proizvoda i ispunjenih ciljeva.

Molili bismo da dolazak potvrdite na e-mail
 
objavljeno 17.3.2017.
Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj održao predavanje u EDC-u Knjižnično-dokumentacijskog centra

U suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Europski dokumentacijski centar knjižnice Ekonomskog fakulteta – Zagreb organizirao je 15. 03. 2017. predavanje gosp. Branka Baričevića na temu „Europska komisija i njezini prioriteti u 2017. godini“.

Prije predavanja gosp. Baričevića mnogobrojnu publiku pozdravio je dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager.

Osim predstavljanja 10 prioriteta koji predstavljaju politički, socijalni i ekonomski okvir djelovanja u 2017. godini, Baričević se osvrnuo i na aktualnu temu Bijele knjige.

Predavanje gosp. Baričevića izazvalo je veliki interes studenata i drugih gostiju pa se u Knjižnično-dokumentacijskom centru tražilo mjesto više.

Nakon predavanja uslijedila je vrlo interesantna diskusija sa studentima, koji su odlično parirali svojim znanjima o svim aspektima Europske unije.

Iznenađenje na samom kraju događanja bilo je posjeta 18 učenika 3.a razreda OŠ „V. Nazora“, kojima su, nakon kratkog razgovora, gosp. Baričević i dekan Žager uručili prigodne slikovnice s tematikom Europske unije.

 
Galerija slika

objavljeno 17.3.2017.
EUROPSKA KOMISIJA I NJEZINI PRIORITETI U 2017. GODINI

Gost predavač: Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u RH

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s novootvorenim Europskim dokumentacijskim centrom (EDC-KDC) knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira predavanje gosp. Branka Baričevića na temu „Europska komisija i njezini prioriteti u 2017. godini“. Predavanje će se održati u srijedu, 15. 03. 2017. godine u EDC-KDC-u, s početkom u 14:00 sati.
 
Predavanje o Europskoj komisiji i njenim prioritetima u 2017. godini održat će voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gospodin Branko Baričević, koji će predstaviti glavni program rada Europske komisije za 2017. i deset prioriteta koji predstavljaju politički, socijalni i ekonomski okvir djelovanja u 2017. godini:
 • novi poticaji za stvaranje radnih mjesta, rasta i investicija;
 • umreženog digitalnog jedinstvenog europskog tržišta;
 • energetski učinkovita Unija s naprednom politikom o klimatskim promjenama;
 • poštenije unutarnje tržište sa snažnim industrijskim temeljem;
 • snažnija i poštenija ekonomska i monetarna unija;
 • razuman i uravnotežen sporazum o slobodnoj trgovini sa SAD-om;
 • područje pravde i temeljnih prava baziranog na uzajamnom povjerenju;
 • nova politika migracije;
 • EU kao jači globalni akter;
 • Unija demokratskih promjena.
Predavanje je namijenjeno široj hrvatskoj javnosti.

Kratki životopis: Gospodin mr. sc. Branko Baričević rođen je 1955. godine u Osijeku. Diplomirao je i magistrirao na zagrebačkom Medicinskom fakultetu. U Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske radi od 1995. godine na pozicijama načelnika odjela, zamjenika veleposlanika u Washingtonu i pomoćnika ministra. Godine 2005. imenovan je veleposlanikom Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji, a od 2013. godine veleposlanik je Republike Hrvatske u Republici Portugal. Od 1. srpnja 2013. godine je voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Plakat s pozivom na predavanje možete preuzeti ovdje.

 
objavljeno 9.3.2017.
Probni pristup video predavanjima HSTalks
U razdoblju do 27. travnja 2017. godine, na razini Sveučilišta u Zagrebu otvoren je probni pristup platformi HSTalks. Našoj instituciji je otvoren pristup kolekciji Business and Management.
 
Kolekcija sadrži više od 1000 snimljenih predavanja i izlaganja poslovnih slučajeva autoriziranih od strane svjetskih stručnjaka iz akademskih krugova i poslovnog svijeta.
 
Predavanja su namijenjana za nadogradnju nastavnog procesa u visokoškolskim institucijama i mogu se koristiti pojedinačno ili putem nekog od sustava za e-učenje.
 
Pristup je omoguće unutar mreže Fakulteta putem linka, a za pristup izvan Fakulteta javite se u knjižnicu putem e-maila.
 
objavljeno 1.3.2017.
Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja „I ja želim čitati“

Naša knjižnica podržava nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja „I ja želim čitati“


Kampanju je pokrenulo Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom.

Ciljevi Kampanje su:
 • Informirati i educirati ljude o teškoćama čitanja i disleksiji.
 • Senzibilizirati širu javnost o problemima i potrebama osoba s teškoćama čitanja i disleksijom te potrebama osoba koje ne mogu čitati standardni tisak i tako pridonijeti poboljšanju kvalitete života ove skupine ljudi.
 • Predlažemo izmjenu Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03, čl. 86) koji bi omogućio ovim osobama lakši pristup knjigama posebno uređenima za njih.
 • Poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom te osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.
Provedba ove Kampanje popraćena je raznim akcijama, poput organiziranja izložbi na temu osoba s teškoćama u čitanju, organiziranjem radionica i predavanja koje će održati profesori Edukacijsko-rehabilitacijkog fakulteta te rješavanjem konkretnih, svakodnevnih problema s kojima se određena ciljana skupina susreće.
 
Više o samoj kampanji možete pratiti na adresi
 
objavljeno 20.2.2017.
PROBNI PRISTUP BAZI Emerald eJournals Premier 
Do 28. veljače 2017. godine Sveučlište u Zagrebu je za svoje sastavnice osiguralo probni pristup Emeraldovoj kolekciji Emerald eJournals Premier. Kolekcija je nadgradnja pretplati koju Fakultet trenutno koristi.

Emerald eJournals Premier se sastoji od oko 300 časopisa dvIje zbirke: Management eJournals i Specialist eJournals Collections.

Popis dostupnih naslova je dohvatljiv na linku

Pristup bazi je omogućen preko istog linka kao i kolekcija koju pretplaćujemo.

Prošireni sadržaj koji je u probnom pristupu nije dohvatljiv putem discovery sustava Summon.
 
objavljeno 17.2.2017.
PROŠIRENA PRETPLATA NA PROQUESTOVE BAZE - Business Premium Collection
U 2017. godini korisnicima knjižnice je omogućeno korištenje većeg broja ProQuestovih kolekcija, pa će se, osim kolekcije e-knjiga i bibliobgrafske baze IBSS ( International Bibliography of Social Sciences), moći pretraživati i nova kolekcija pod nazivom Business Premium Collection.
 
Business Premium Collection sadrži sljedeće baze:
 
•             ABI Inform Collection – nastavak postojeće pretplate
•             Accounting, Tax & Banking Collection
•             Asian & European Business Collection
•             Business Market Research Collection
•             Entrepreneurship Database
•             J.P. Morgan Research
 
Pristup je omogućen s računala unutar Fakulteta i preko proxy servera.
Pristupni link ostaje isti za sve ProQuestove baze.
 
objavljeno 8.2.2017.
PROJEKT „PRILAGODBA LITERATURE ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE STUDENTE„
Udruga Zamisli, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, već drugu godinu provodi projekte prilagodbe literature za slijepe i slabovidne studente.
 
Projekt „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente II.“ provodi se u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci, Sveučilištem u Splitu, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
 
Cilj projekta je omogućiti studentima s oštećenjem vida priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup svoj literaturi koja im je nužna za studiranje.
 
Pozivaju se svi studenti da se jave ukoliko imaju potrebu za prilagodbom literature.
 
Koordinatorica projekta na Ekonomskom fakultetu: Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica Knjižnično-dokumentacijskog centra.
 
objavljeno 31.1.2017.

Pretraživanje svih e-izvora:


Katalog:Digitalni repozitorij:


Film o grafitu u knjižnici:


Radio prilog na Laganini FM:


 

OBRASCI
 

Kontakt

Pitajte knjižničare

Prijava za tečaj
  
BDIB coordinator    

prijedlozi/pohvale/žalbe


Tel: 01 / 238-3287
Fax: 01 / 233-4877


Radno vrijeme

 

pon - čet
pet
sub

08:15-19:45
08:15-18:45
08:15-13:45Tempus project

EDUCATION FOR EQUAL
OPPORTUNITIES AT CROATIAN UNIVERSITY

 

Sponzori i donatori


Hrvatska Pošta


Hrvatska lutrija


Knjižnica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Promovirajte svoju stranicu