Knjižnica Online


   
Citisens' dialogues: PROGRESSIVE EU TRADE POLICY FOR THE 21st CENTURY  

Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj, u suradnji s EDC-om Knjižnično-dokumentacijskog centra ima zadovoljstvo pozvati vas na
 
Citisens' dialogues: PROGRESSIVE EU TRADE POLICY FOR THE 21st CENTURY
s
CECILIOM MALMSTRÖM, Povjerenicom Europske komisije za trgovinu
...
 
Moderatorica: doc.dr.sc. Kristina Petljak
Kada: utorak, 28. 03. 2017. u 12. 00 sati
Gdje: Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet, DV-3
 
Kratki životopis:
Gospođa Cecilia Malmström švedska je političarka rođena 1968. godine. Doktorirala je političke znanosti na Göteborg University. Od 2001. godine članica je švedske liberalne stranke Folkpartiet. Od 1999.-2006. godine bila je članica Europskog parlamenta, nakon čega obnaša dužnost švedske ministrice za EU pitanja, a od 2010. godine bila je europska povjerenica za unutarnje poslove. Od 2014. godine imenovana je za povjerenicu Europske komisije za trgovinu.

 
 
objavljeno 20.3.2017.  
 
 
                        

Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s European Parliament Former Members Association u okviru programa European Parliament to Campus organizira
 
PREDAVANJE
G. Alessandro Battilocchio
The Role and Responsibility of the EU in
Shaping International Relations


u četvrtak 30. ožujka 2017. u 16:00 sati u dvorani 6

 
OKRUGLI STOL
EU Economic Perspectives in the Light of
Migrant Crisis, “Brexit” and U.S. Policies


u petak 31. ožujka 2017. u 10:00 sati u
Europskom dokumentacijskom centru (Knjižnica EFZG)

 
Organizacija European Parliament Former Members Association okuplja bivše članove Europskog parlamenta, te u okviru svog programa European Parliament to Campus omogućuje sveučilištima promicanje aktivnosti i ideja Europske unije kroz ekspertizu i iskustvo bivših članova Europskog parlamenta.

Svi zainteresirani pozivaju se na sudjelovanje na predavanju i okruglom stolu.
 
 
objavljeno 24.3.2017.  
Małgorzata Jaroszewska i Marina Mudrenović održale predavanje
o Pearosnovom holističkom pristupu obrazovanju
 
U organizaciji Knjižnično-dokumentacijskog centra 20. ožujka 2017. su predstavnice izdavačke kuće Pearson Małgorzata Jaroszewska i Marina Mudrenović održale predavanje na temu „Pearson – holistički pristup obrazovanju“.

Pearson je najveća obrazovna tvrtka na svijetu, koja posluje u više od 70 zemalja. Misija tvrtke je pružiti podršku svima koji se nalaze u sustavu obrazovanja na mjerljiv način, a koji može utjecati na njihov daljnji život.

Pearsonovi obrazovni proizvodi i usluge namijenjeni su institucijama, vladama i pojedincima, čiji je cilj podržati napredak i ispuniti ostvarenje potencijala. U suradnji s partnerima i korisnicima primjenjuju holistički pristup obrazovanju, koji započinje istraživanjem kakva vrsta učenja najbolje odgovara određenoj sredini, zatim povezuje ljude i organizacije s ciljem poticanja i razvijanja ideja usmjerenih na poboljšavanje procesa učenja te na samom kraju mjeri ishode proizvoda i ispunjenih ciljeva.
 
 
objavljeno 21.3.2017.  
PEARSON – HOLISTIČKI PRISTUP OBRAZOVANJU  
Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje

PEARSON – HOLISTIČKI PRISTUP OBRAZOVANJU

koje će održati

Małgorzata Jaroszewska i Marina Mudrenović
predstavnice izdavačke kuće Pearson


Predavanje će se održati u ponedjeljak, 20.03.2017. godine u 14.30 sati u PDS Centru (DV-51)


Pearson je najveća obrazovna tvrtka na svijetu, koja posluje u više od 70 zemalja. Misija tvrtke je pružiti podršku svima koji se nalaze u sustavu obrazovanja na mjerljiv način, a koji može uticati na njihov daljnji život.

Pearsonovi obrazovni proizvodi i usluge namijenjeni su institucijama, vladama i pojedincima, čiji je cilj podržati napredak i ispuniti ostvarenje potencijala. U suradnji s partnerima i korisnicima primjenjuju holistički pristup obrazovanju, koji započinje istraživanjem kakva vrsta učenja najbolje odgovara određenoj sredini, zatim povezuje ljude i organizacije s ciljem poticanja i razvijanja ideja usmjerenih na poboljšavanje procesa učenja te na samom kraju mjeri ishode proizvoda i ispunjenih ciljeva.

Molili bismo da dolazak potvrdite na e-mail
 
 
objavljeno 17.3.2017.  
Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj održao predavanje u EDC-u Knjižnično-dokumentacijskog centra  

U suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Europski dokumentacijski centar knjižnice Ekonomskog fakulteta – Zagreb organizirao je 15. 03. 2017. predavanje gosp. Branka Baričevića na temu „Europska komisija i njezini prioriteti u 2017. godini“.

Prije predavanja gosp. Baričevića mnogobrojnu publiku pozdravio je dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager.

Osim predstavljanja 10 prioriteta koji predstavljaju politički, socijalni i ekonomski okvir djelovanja u 2017. godini, Baričević se osvrnuo i na aktualnu temu Bijele knjige.

Predavanje gosp. Baričevića izazvalo je veliki interes studenata i drugih gostiju pa se u Knjižnično-dokumentacijskom centru tražilo mjesto više.

Nakon predavanja uslijedila je vrlo interesantna diskusija sa studentima, koji su odlično parirali svojim znanjima o svim aspektima Europske unije.

Iznenađenje na samom kraju događanja bilo je posjeta 18 učenika 3.a razreda OŠ „V. Nazora“, kojima su, nakon kratkog razgovora, gosp. Baričević i dekan Žager uručili prigodne slikovnice s tematikom Europske unije.

 
Galerija slika

 
objavljeno 17.3.2017.  
EUROPSKA KOMISIJA I NJEZINI PRIORITETI U 2017. GODINI

Gost predavač: Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u RH
 

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s novootvorenim Europskim dokumentacijskim centrom (EDC-KDC) knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira predavanje gosp. Branka Baričevića na temu „Europska komisija i njezini prioriteti u 2017. godini“. Predavanje će se održati u srijedu, 15. 03. 2017. godine u EDC-KDC-u, s početkom u 14:00 sati.
 
Predavanje o Europskoj komisiji i njenim prioritetima u 2017. godini održat će voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gospodin Branko Baričević, koji će predstaviti glavni program rada Europske komisije za 2017. i deset prioriteta koji predstavljaju politički, socijalni i ekonomski okvir djelovanja u 2017. godini:
 • novi poticaji za stvaranje radnih mjesta, rasta i investicija;
 • umreženog digitalnog jedinstvenog europskog tržišta;
 • energetski učinkovita Unija s naprednom politikom o klimatskim promjenama;
 • poštenije unutarnje tržište sa snažnim industrijskim temeljem;
 • snažnija i poštenija ekonomska i monetarna unija;
 • razuman i uravnotežen sporazum o slobodnoj trgovini sa SAD-om;
 • područje pravde i temeljnih prava baziranog na uzajamnom povjerenju;
 • nova politika migracije;
 • EU kao jači globalni akter;
 • Unija demokratskih promjena.
Predavanje je namijenjeno široj hrvatskoj javnosti.

Kratki životopis: Gospodin mr. sc. Branko Baričević rođen je 1955. godine u Osijeku. Diplomirao je i magistrirao na zagrebačkom Medicinskom fakultetu. U Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske radi od 1995. godine na pozicijama načelnika odjela, zamjenika veleposlanika u Washingtonu i pomoćnika ministra. Godine 2005. imenovan je veleposlanikom Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji, a od 2013. godine veleposlanik je Republike Hrvatske u Republici Portugal. Od 1. srpnja 2013. godine je voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Plakat s pozivom na predavanje možete preuzeti ovdje.

 
 
objavljeno 9.3.2017.  
Probni pristup video predavanjima HSTalks  
U razdoblju do 27. travnja 2017. godine, na razini Sveučilišta u Zagrebu otvoren je probni pristup platformi HSTalks. Našoj instituciji je otvoren pristup kolekciji Business and Management.
 
Kolekcija sadrži više od 1000 snimljenih predavanja i izlaganja poslovnih slučajeva autoriziranih od strane svjetskih stručnjaka iz akademskih krugova i poslovnog svijeta.
 
Predavanja su namijenjana za nadogradnju nastavnog procesa u visokoškolskim institucijama i mogu se koristiti pojedinačno ili putem nekog od sustava za e-učenje.
 
Pristup je omoguće unutar mreže Fakulteta putem linka, a za pristup izvan Fakulteta javite se u knjižnicu putem e-maila.
 
 
objavljeno 1.3.2017.  
Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja „I ja želim čitati“  

Naša knjižnica podržava nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja „I ja želim čitati“


Kampanju je pokrenulo Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom.

Ciljevi Kampanje su:
 • Informirati i educirati ljude o teškoćama čitanja i disleksiji.
 • Senzibilizirati širu javnost o problemima i potrebama osoba s teškoćama čitanja i disleksijom te potrebama osoba koje ne mogu čitati standardni tisak i tako pridonijeti poboljšanju kvalitete života ove skupine ljudi.
 • Predlažemo izmjenu Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03, čl. 86) koji bi omogućio ovim osobama lakši pristup knjigama posebno uređenima za njih.
 • Poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom te osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.
Provedba ove Kampanje popraćena je raznim akcijama, poput organiziranja izložbi na temu osoba s teškoćama u čitanju, organiziranjem radionica i predavanja koje će održati profesori Edukacijsko-rehabilitacijkog fakulteta te rješavanjem konkretnih, svakodnevnih problema s kojima se određena ciljana skupina susreće.
 
Više o samoj kampanji možete pratiti na adresi
 
 
objavljeno 20.2.2017.  
PROBNI PRISTUP BAZI Emerald eJournals Premier   
Do 28. veljače 2017. godine Sveučlište u Zagrebu je za svoje sastavnice osiguralo probni pristup Emeraldovoj kolekciji Emerald eJournals Premier. Kolekcija je nadgradnja pretplati koju Fakultet trenutno koristi.

Emerald eJournals Premier se sastoji od oko 300 časopisa dvIje zbirke: Management eJournals i Specialist eJournals Collections.

Popis dostupnih naslova je dohvatljiv na linku

Pristup bazi je omogućen preko istog linka kao i kolekcija koju pretplaćujemo.

Prošireni sadržaj koji je u probnom pristupu nije dohvatljiv putem discovery sustava Summon.
 
 
objavljeno 17.2.2017.  
PROŠIRENA PRETPLATA NA PROQUESTOVE BAZE - Business Premium Collection  
U 2017. godini korisnicima knjižnice je omogućeno korištenje većeg broja ProQuestovih kolekcija, pa će se, osim kolekcije e-knjiga i bibliobgrafske baze IBSS ( International Bibliography of Social Sciences), moći pretraživati i nova kolekcija pod nazivom Business Premium Collection.
 
Business Premium Collection sadrži sljedeće baze:
 
•             ABI Inform Collection – nastavak postojeće pretplate
•             Accounting, Tax & Banking Collection
•             Asian & European Business Collection
•             Business Market Research Collection
•             Entrepreneurship Database
•             J.P. Morgan Research
 
Pristup je omogućen s računala unutar Fakulteta i preko proxy servera.
Pristupni link ostaje isti za sve ProQuestove baze.
 
 
objavljeno 8.2.2017.  
PROJEKT „PRILAGODBA LITERATURE ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE STUDENTE„  
Udruga Zamisli, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, već drugu godinu provodi projekte prilagodbe literature za slijepe i slabovidne studente.
 
Projekt „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente II.“ provodi se u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci, Sveučilištem u Splitu, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
 
Cilj projekta je omogućiti studentima s oštećenjem vida priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup svoj literaturi koja im je nužna za studiranje.
 
Pozivaju se svi studenti da se jave ukoliko imaju potrebu za prilagodbom literature.
 
Koordinatorica projekta na Ekonomskom fakultetu: Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica Knjižnično-dokumentacijskog centra.
 
 
objavljeno 31.1.2017.  

 

Pretraživanje svih e-izvora:


Katalog:Digitalni repozitorij:


Film o grafitu u knjižnici:

 

OBRASCI
 

Kontakt

Pitajte knjižničare

Prijava za tečaj
  
BDIB coordinator    

prijedlozi/pohvale/žalbe


Tel: 01 / 238-3287
Fax: 01 / 233-4877


Radno vrijeme

 

pon - čet
pet
sub

08:15-19:45
08:15-18:45
08:15-13:45Tempus project

EDUCATION FOR EQUAL
OPPORTUNITIES AT CROATIAN UNIVERSITY

 

Sponzori i donatori


Hrvatska Pošta


Hrvatska lutrija


Knjižnica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Promovirajte svoju stranicu